Hetekkel ezelőtt indult a kezdeményezés a legnagyobb közösségi oldalon, ahol Opsuszta Csaba főszervező arról írt, hogy a nyugdíjasoknak szeretnének kedveskedni december 23-án a főtéren megrendezett szeretetvendégséggel, amihez minden segítséget szívesen fogad.

Valóságos mozgalom indult a bejegyzést követően. Az Oroszlány Barátainak Köre, az Oroszlányi Lokálpatrióta Kör és a Bányász Nyugdíjas Szakszervezet aktivistái mellett, közel 30 vállalkozó és magánszemély támogatta a nemes kezdeményezést, így a tervezett 100 helyett, 120 adag székelykáposzta rotyogott pénteken délelőtt a kondérban, miközben - természetesen a hideg miatt – az önkéntesek a házipálinkát, süteményeket, forralt bort kínáltak, utóbbit az akcióhoz csatlakozott, Felvidékről érkező motoros csapat készítette.

Elsősorban egyedülálló, vagy idős házaspárokat vártak nagy szeretettel, anyagi helyzettől függetlenül az ételosztásra, mert mint azt Opsuszta hangsúlyozta, nem adományt kívántak adni, hanem meglepetést készítettek karácsonyra Oroszlány szépkorú lakóinak. Arra is ügyeltek senki se maradjon ki a jóból, gondoskodtak, hogy ételfutárral házhoz szállítsanak egy adag kóstolót mindazoknak, akik nem tudták felkeresni a település főterét.

2016. december 24., 10:06