Támogatta a „Tudományos és Technológiai Park” (TTP) cím elnyerésére irányuló pályázat elkészítését május végi ülésén az oroszlányi képviselő-testület, és erre a célra a 2016. évi költségvetésében 4,5 millió forintot biztosított.

A pályázattal kapcsolatban megbízási szerződést kötött az önkormányzat az Ipari-, Tudományos-, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesületével (IPE). A társaság a Varikont Kft. közreműködésével elvégezte a szükséges előzetes felmérést, elkészítette a TTP pályázathoz kapcsolódó megvalósíthatósági tanulmányt, illetve a projekt-terveket.

A pályázat elbírálását követően, szerdán érkezett meg a Nemzetgazdasági Minisztérium döntése, amelynek értelmében december 7-től a város elnyerte és használhatja a „Oroszlányi Tudományos és Technológiai Park” elnevezést. Arról is határozott a minisztérium, hogy elfogadja a területbővítési kérelmet, aminek eredményeképpen a jelenlegi 74,2 hektárról, 121,9 hektárra bővül a park területe.

A TTP cím megszerzésének előnye többek között, hogy több betelepülő vállalkozást eredményezhet, így növekedhet a város iparűzési adóbevétele. Tudományos igényű iparfejlesztés, és a high-tech vállalatok számára megfelelő környezet alakulhat ki, növekedhet a szakképzett és diplomás munkahelyek száma, várható a szakképzés fellendülése, További prioritás, hogy városmarketing szempontból presztízs értékű együttműködések, fejlesztések jöhetnek létre, ami által Oroszlány régiós helyzete erősödhet.

2016. december 08., 06:39