Hír | Önkormányzat

Több mint egytucat napirendi pont várta a döntéshozókat a testület keddi ülésén, amelyen elsőként Lazók Zoltán polgármester számolt be a két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról.

A továbbiakban többek között tájékoztató hangzott el Oroszlány helyi autóbusz közlekedésének 2016. évi várható eredményéről, a település nemzetközi kapcsolatairól, környezeti állapotáról.

Mit az az utóbbi előterjesztésben olvasható: A laboratóriumi vizsgálatok alapján elmondható, hogy Oroszlány város ivóvize mind bakteriológiai, mind pedig biológiai szempontból kifogástalan, a település lakossága által fogyasztott ivóvíz mennyiségi és minőségi szempontból is jónak mondható. A település levegőjének 2015. évi légszennyezettségi index szerinti értékelése: jó, illetve kiváló tartományban van.

A Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya felé 2015-ben is érkeztek közérdekű panaszbejelentések a kommunális hulladék nem megfelelő elhelyezése, illetve lakossági felhalmozása miatt, melyek főként a Német- és a Nyíres-dűlő területét érintették.

A napirendek között szerepelt a város egészségügyi programja is, amelynek megállapításai között szerepel, hogy Oroszlány Város Önkormányzatának képviselő-testülete tavaly elfogadta és támogatta a település egészségügyi, valamint rákprevenciós programját. Ennek keretében ingyenes vizsgálatot biztosított a 40 év feletti férfiak esetében prosztatarák, valamint a 40 év feletti lakosság részére vastagbélrák szűrésére.

Fontos szerepet vállalt a betegségmegelőzés terén is a program, hiszen a 13. évüket betöltött fiúk részére HPV elleni védőoltást (ezt lányok esetében az állam átvállalta), a csecsemők részére a rota vírus elleni védőoltást, a 70 év feletti idősek részére pedig pneumococcus elleni védőoltást biztosított térítésmentesen.

Az egészségügyi program folytatásához a 2017. évi költségvetésében több mint 16 millió forintot tervez az önkormányzat.

A testületi anyag teljes terjedelmében város weboldalán olvasható!

2016. november 23., 08:53