November 27. és december 18. között kerül megrendezésre a II. Oroszlányi Adventi Várás és Kulturális Rendezvénysorozat, amelynek programjairól Takács Tímea, a Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár igazgatója tájékoztatott.

Az OKSZÍK (Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár) igyekszik minden korosztálynak kedvezni ebben az időszakban. Mindenki megtalálhatja majd a neki való programot a tíz rendezvénynap 25 műsora között. Erre garanciát jelenthet az, hogy a helyi iskolák és művészeti csoportok mellett fellépnek országosan nagy sikernek örvendő előadók is. Az sem mellékes szempont, hogy minden rendezvény a szabadtéri színpadon látható, hallható és belépődíj mentes.

A „vendég” előadók sora november 27-én – vasárnap - a Budapest Voices a cappella együttessel kezdődik. 12 kiváló énekesből és egy ütőhangszeresből áll a csapat. A kórus, mai magyar underground zenekaroktól ad elő slágereket.

December 02-án – pénteken - a Fool Moon énekegyüttes lép színpadra. Róluk annyit illik tudni, hogy Magyarország első, többszörös nemzetközi díjnyertes pop-acappella együttese. A következő napon Mészáros János Elek karácsonyi műsorára kerül sor. Az énekes a „Csendül a Nóta” Nemzetközi Magyarnóta Énekverseny első helyezettje, aki megnyerte a „Csillag születik” sorozatot is, valamint 2012-ben Szenes Iván művészeti díjat kapott. December 04-én – vasárnap - egy énekes ikon, Pitti Katalin, Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész lép fel a szabadtéri színpadon. 9-én – pénteken - Vastag Tamás, Fonogram-díjas énekes, színész a vendég, aki az X-Faktor című műsorok révén vált országosan ismertté. Rá egy napra Princess Hegedűtrió szórakoztatja a közönséget. Ők a magyar crossover zenei élet máig legmeghatározóbb zenekara, vasárnap pedig elsősorban a gyermekes családokat, a gyermekdalokat kedvelő közönséget szeretnék megmozgatni, hiszen a Zabszalma zenekar lesz a vendégük. Műsoruk az egész családnak szól, az unokáktól a nagymamákig.

December 16-án az EmeRTon-díjas magyar színésznő, musical-énekes, Janza Kata musical műsorát tekintheti meg a nagyérdemű, szombaton Horváth Tamás és Raul lesznek a vendégek, 18-án végül két sztárvendég fellépésével zárul az adventi ünnepi készülődés. Az első, Delhusa Gjon lesz, a másik a zenei üstökösként feltörekvő zenekar, az Ivan & The Parazol. Eddigi pályájuk fontos pontja, hogy játszhattak a legendás Deep Purple előtt, valamint az Illés zenekar Beatünnep koncertsorozatának is részt vevői voltak – fogalmazott Takács Tímea.

Megtisztelő és felemelő érzés, hogy a rendezvényt magukénak érzik a helyi művészeti egyesületek és iskolák is - a szabadtéri színpadon ők is prezentálnak műsorokat: Bakfark Bálint AMI, Bránicska Gyermek Néptánc Együttes, Benedek EGYMI, Hamvas Béla Gimnázium, HeMo Musical Stúdió, Hunyadi Mátyás Általános Iskola, József Attila Általános Iskola, Kadarka Társulat, Kále Lulugyi Hagyományőrző Együttes, Oroszlányi Bányász Népdalkör, Silhouette Balett, Szintikék Együttes, Városi Énekkar.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a kulturális programokat szervező OKSZÍK, a november 27. és december 18. közötti pénteki, szombati és vasárnapi ADVENTI előadásokra!

A december 30-i előszilveszteri rendezvény fellépői: Trapper Band, Wolf Kati, 3+2, Hungarian Tribute. Az eseményt tűzijáték zárja.

OKSZÍK

2016. november 21., 06:43