Az Új Nemzedék Nonprofit Kft. tatabányai irodája, a Nemzeti Művelődési Intézet KEM-i Irodája, a Vértes Agorája Agora Start Ifjúsági Iroda és Oroszlány Város Önkormányzatának együttműködésével Ifjúságért Szakmai Turné címmel műhelytalálkozót szervezett az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtárban.

A program célja volt, hogy a térségben szereplők jobban megismerhessék egymást, új lehetőségeket, jó példákat gyűjtsenek össze.

Rajnai Gábor alpolgármester bevezetőjében a közösség fontosságára és annak értékeire, teremtő szándékára hívta fel a résztvevők figyelmét.

- Azt gondolom, valamennyien egyetértenek velem abban, hogy a fiatal nemzedék mind jobban elfordul a közélettől, legyen az társadalmi, gazdasági, politikai, vagy közösségi tartalmú. Ezért is tartok hasznosnak minden kezdeményezést, amely célul tűzi ki az ifjú generáció ez irányú aktivitásának növelését. Meggyőződésem, hogy az okostelefonos böngészésen és a lájkoláson túl is van élet, s ennek egyik bemutató fóruma az a rendezvénysorozat, amelynek mai állomása Oroszlány – fogalmazott az alpolgármester.

A mini konferencián Makovi Ágnes, az Eurodesk régiós koordinátoraként beszélt részletesen a fiatalok számára egyre fontosabb hazai és nemzetközi önkéntes lehetőségekről, az Erasmus Plusz tartalmáról elérhetőségeiről.

A továbbiakban két csoportban dolgoztak a résztvevők az együttműködési lehetőségekről, jó gyakorlatokról beszélve. Az oroszlányi ifjúságszakmai találkozón pedagógusok, intézményi munkatársak, diákok és civil szervezetek vezetői vettek részt.

2016. november 17., 17:44