A Vértesi Erőmű a környezetvédelmi normák szigorodása miatt 2015. december 31. után nem tüzelhetett el szenet, ezért Oroszlány és Bokod ötezer lakásának és közületeinek távhő- és melegvízellátását 2016 januárjától az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. gázkazános „mini erőműve” látja el.

Lazók Zoltán polgármester és Kontschán Jenő az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója kedden kereste fel az immár 99 %-os mértékig elkészült beruházást, ahol Kovács András Zoltán, az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. vezérigazgatója tájékoztatta a vendégeket.

Mint elhangzott, már csak apró simítások vannak hátra a három nagyteljesítményű gázkazánt és pótvíztárolókat is tartalmazó energetikai objektumban.

Az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. 2016. október 01-i teljes munkaidős létszáma 17 fő. A munkavállalók 47 %-a fizikai állománycsoportú melynek 47 %-a szakmunkás képesítésű. A nem fizikai létszám 87 %-a felsőfokú végzettséggel rendelkezik.

Lazók Zoltán elsősorban a város ipari parkjának jövőbeni bővülésével kapcsolatos növekvő igények kielégítésének lehetőségeiről érdeklődött, hiszen francia és svájci cégek is komoly érdeklődést tanúsítanak, valamint a most folyó BorgWarner csarnoképítés mellett más vállalkozások is tervezik a kapacitásbővítést.

Az Oroszlányi Erőműfejlesztő kazánjai jelen pillanatban teljes mértékben ki tudják elégíteni az igényeket, és az ipari cégek is rendelkeznek még lekötött tartalékokkal. A kazánok 25 éves üzemidővel rendelkeznek, és az épületben kialakított helye van egy negyediknek is, amivel fedezhető a jelentkező kapacitásbővítési igény.

2016. november 16., 06:50