Hat megye, több mint félszáz szakembere vett részt csütörtökön a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató szakmai konzultációs napján a művelődési központban.

A program elsődleges céljaként fogalmazódott meg, hogy a hazai gyermekvédelmi rendszerben az eltérő kulturális környezetből érkező gyermekek és fiatalok beilleszkedését elősegítsék a lakásotthonokba, vagy a nevelőszülői családokba történő elhelyezésnél.

A résztvevőket Szabóné Szívós Ildikó, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Módszertani Intézményének vezetője köszöntötte, majd a szervezet munkatársa, Balog Mária a roma kultúrából fakadó különbségek értékalapú megközelítéséről szóló előadásával nyitotta a konferenciát, amelyen szó volt többek között a szociokulturális különbségek kiegyenlítéséről és a keresztényi elfogadásról is.

A konzultációs nap második részében az elhangzott előadások kiscsoportos feldolgozására került sor – tájékoztatott Barta László KEM területi igazgató.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Magyarország egyik legnagyobb gyermekvédelmi szakellátást biztosító intézménye gyermekotthonokkal és nevelőszülői hálózattal. A szervezet 2010. óta működteti a Komárom-Esztergom megyei gyermekvédelmi szakellátási rendszert, amelyben 322 gyermek elhelyezéséről gondoskodnak hét lakásotthonban és 92 nevelőszülőnél.

Oroszlányban jelenleg egy lakásotthont tartanak fenn, ahol 12 gyermeket gondoznak.

2016. október 27., 15:02