Jól kezdett az OSE Lions. Négy támadást is kivédtek zsinórban, de nem tudtak élni a kezdeti lehetőséggel. A könnyelmű, elsietett befejezések miatt Kiss Kornélon kívül senki nem tudott eredményes lenni, így nem sikerült belőle előnyt kovácsolni.

A fiatal hazai gárda is elkezdte megtalálni a ritmust, mindkét oldalon a védekezés dominált, sajnos támadásban az oroszlánok hibáztak többet, két pontos hazai előnnyel zárult a kezdő felvonás.

A folytatásban is akadozott a gépezet, egyik csapat sem bírt a másikkal, de míg a pécsiek a maguk szintjén jól teljesítettek, a vendégek mélyen tudásuk alatt. Félidőig még két pontot könyvelhettek el pluszban a vendéglátók.

Fordulás után aztán pillanatok alatt tetemes előnyre tettek szert, könnyedén indították le a csapatot. Már-már behozhatatlannak tűnő volt a Lions hátránya, mégis rendkívül vehemensen esett nekik a záró etapnak, csökkent is valamelyest a különbség, ami tíz pont körül tartotta magát, és a maradék időben a pécsiek már nem adták ki a kezükből a győzelmet.

Érezhetően kétoldalú volt a játékvezetői tevékenység, pont amennyire szükséges, de erre nem fogható a vereség. Az összkép alapján teljesen megérdemelt a hazaiak győzelme.

Vavra András: „Agresszívan, okosan játszott a Pécs, mi pedig roppant sok, ránk nem jellemző hibával. Ritmustalan volt a játék, nem ment megfelelően a labda, ezáltal nem voltak meg a könnyű helyzeteink. Az ebből adódó gyenge dobószázalék és rengeteg eladott labda megpecsételte a sorsunkat. Hiába vannak jó egyéni képességű játékosaink, ha nem játszunk csapatban, nehéz lesz idegenben rangadót nyerni, márpedig mi szeretnénk. Vissza kell találnunk mielőbb a megkezdett útra.”

PVSK-Kronosz Kiadó-OSE Lions 74-67 (20-18, 16-14, 22-10, 16-25)
Helyszín: Pécs (100 néző)
Vezette: Horváth, Szalai, Benedek
OSE: Kovács- , Kiss 19/9, Lewis 17, Zsíros-, Varga 7
Csere: Wehner 10/3, Burai 5, Zrínyi 2, Sonyák-, Gorzsás 7, Keller-
Edző: Vavra András

Fotó: Karácsony Tamás

2016. október 18., 06:24