Jól, motiváltan, pörgősen kezdte szurkolók nélkül az OSE az évad remélhetőleg egyetlen zártkapus mérkőzését, mégis hamar tetemes előnyre tett szert, 20:6-ot mutatott hét perc játék után az eredményjelző.

Aztán gyermeteg hibákat vétettek védekezésben és lassú, körülményes támadásokat vezettek. Ez egyértelműen a hazaiak malmára hajtotta a vizet, visszajöttek a meccsbe. Állandósulni látszott a tíz pont körüli különbség, ami félidőre meg is maradt (37:47).

Fordulás után ismét az oroszlányiak kezdtek jobban, hamar 16 pontra tornázták a különbséget, amit a negyed közepéig tartottak is. Aztán ismét jött egy-két figyelmetlen védekezés, egyéni támadás, araszolgattak közelebb a hazaiak, hat pontra fogyott a negyed végére az előny.

Izgalmas záró felvonás következett, a játékrész közepén egált is mutatott a tábla, de ekkor egyéni villanásoknak is köszönhetően, biztonságos távolban hagyták a rendező csapatot, amiből három egységet sikerült okosan megtartani a lefújásig, fontos győzelmet aratva ezzel.

Vavra András: „Nagyon jól kezdtük a találkozót, hamar eldönthettük volna a meccset, de sajnos a padról érkezők közül nem mindenkinek sikerült kellő fordulatszámon beszállni a meccsbe. Ezen és a védekezésben elkövetett hibákon kell most leginkább dolgoznunk, de van még időnk rá bőven. Roppant fontos győzelem volt az alapszakasz szempontjából. A csapat erejét jól mutatja, hogy egy erős ellenfél ellen, ahol tavaly is csak mi tudtunk nyerni, közepes játékkal is sikerült elhozni a két pontot, ez mindenképpen bizakodásra adhat okot a jövőre nézve!”

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém-OSE Lions 86-89 (17-28, 20-19, 27-23, 22-19)
  • Helyszín: Veszprém, Vetési Albert Gimnázium (zk.)
  • Vezette: Gyuris, Vida, Goda
  • OSE: Kovács 1 , Lewis 27/6, Kiss 19/6 , Zsíros 11/6 , Varga 13
  • Csere: Sonyák 6, Wehner 5/3 5, Keller 7, Burai -
  • Edző: Vavra András
  • Jók: Kiss, Varga
2016. szeptember 25., 18:29