Pénteken este érkezett a hír, hogy izzik a kommunális hulladék a Vért Bokodi úti telephelyén. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint éjjel az oroszlányi önkormányzati, valamint a tatabányai és nyergesújfalui hivatásos tűzoltók hűtötték az izzó tüzelőanyagot, s a munkába erőgépeket is bevetettek.

Reggelre aztán kb. 60 méter hosszban be is gyulladt a Green Energy Kft. által bérelt csarnokban az SRF tüzelőanyag.

Szombat délután a helyszínen megjelent Lazók Zoltán polgármester, Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Emődi Ferencné járási hivatalvezető, Kelkó Balázs, a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Magyari József Vért vezérigazgató. Mint az elhangzott a laborkocsi mérése szerint károsanyag nem került a levegőbe. A vízvételezési lehetőségek (bár az egyik tűzcsap rossz volt) megfelelően működnek.

Lazók Zoltán polgármester tájékoztatása szerint öt munkagép segíti az oltást, ami vasárnap reggelig is eltarthat.

Pár hónapja egyébként másjellegű probléma is volt már a Green Energy Kft. által bérelt telepen. Akkor az SRF tüzelőanyag helytelen tárolása miatt került a szabadba a hulladék, de mint azt az utóellenőrzés megállapította, a bérbe adott csarnok környezetében a bérlő feltakarított, a csarnok falain lévő nyílásokat az SRF anyag kiömlését megakadályozó módon befedte, és a csarnokon belül is rendezte azt, így az akkori mennyiség (mintegy 4000 tonna) raktározási körülményei megfeleltek az előírásoknak.

-a fotó illusztráció-

2016. szeptember 10., 17:20