100 ezer példányban jelenik meg, és az orvosi, háziorvosi rendelőkben terjesztik a Páciens magazin című lapot, amelynek szeptemberi számában olvasható az alábbi cikk:

Oroszlány bányászvárosként jelenik meg a köztudatban. Sokan élnek ma is azok közül, akik évtizedeket töltöttek a mára bezárt tárnákban. Az önkormányzat az egészségmegőrzést és betegségmegelőzést mindenki számára kiemelt feladatként kezeli, de egykori bányászainkra fokozottan oda kell figyelnünk – fogalmazott Lazók Zoltán polgármester, aki a közösségi gondoskodás egyéb formáiról is beszélt.

Két színtéren veszünk részt a közel 20 ezer polgár betegségmegelőzési, egészségmegőrzési programjában. Már gyermekkorban megkezdődik a gondoskodás, hiszen közel 1300 diák számára biztosítjuk tanítási időszakban az iskolatejet, valamint részt veszünk az iskolagyümölcs akcióban.

Rendszeresek a vöröskereszt szűrővizsgálati akciói, és komoly összegekkel patronáljuk az egészségügyi ellátórendszert. Gondolok itt a háziorvosok, védőnők, illetve a Szakorvosi Rendelőintézet támogatására. Az egészségügyi szolgáltatások keretében a fogorvosi ügyeletre, a mentőszolgálatra, az alapellátás fejlesztésére, a labordiagnosztikára, az egészségügyi prevenciós programra szintén komoly összeget biztosítunk.

Az említettek mellett külön hangsúlyoznám Oroszlány weboldalának információs felületét, ahová minden betegségmegelőzéssel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos anyag felkerül, illetve ahol az önkormányzat ilyen jellegű döntéseiről is tájékozódhatnak a település lakói.

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy polgárainknak minél több lehetőséget adjunk a sportolásra, a testmozgásra, amelyek az egészséges életmód nélkülözhetetlen elemei. Sportcélú kiadásaink 2016-ban megközelítik a 240 millió forintot.

Az idei évben ünnepeli Oroszlány sportélete a 90. évfordulóját. Ehhez kapcsolódóan rendezvények sokaságát szerveztük és szervezzük a civil-, illetve sportközösségek bevonásával.

Két műfüves pálya, modern tekecsarnok várja a családokat, baráti társaságokat, a városközpontban található az uszoda és a strand, ahol ingyenes oktatás keretében sajátítják el az úszás alapjait iskolásaink. Augusztus végén adtuk át az új sportcsarnokot, ami több mint egymilliárd forintból valósult meg, idén avattuk fel a 120 négyzetméteres ökölvívó edzőtermet, sportcentrumunkban pedig extrém park is található.

A mellettünk található Vértes hegység szintén számtalan testmozgással kapcsolatos lehetőséget kínál a túrázástól kezdve a terepkerékpározásig, az erdei táborozásig.

Csak néhány példa a sok lehetőség közül, amelyek azt gondolom, jól példázzák, hogy Oroszlány önkormányzata komolyan veszi és ösztönzi, támogatja az egészség megőrzésének minden lehetőségét, a betegségek megelőzésének minden projektjét és módját.

Meggyőződésem, hogy mindezek nélkülözhetetlenek egy olyan városban, amelynek vezetése többek között az életminőség javítását is célul tűzte ki.

2016. szeptember 08., 06:27