Lazók Zoltán az MTI megyei tudósítójának hozzátette: a Petőfi udvarban található lakótömb az 1950-es évek elején épült, jelenlegi állapotában már hosszabb ideje lakhatatlan, a tartószerkezeteken kívül teljes körű felújításra szorul.

A beruházás 2017. április végére készül el. A ház szomszédságában lévő, hasonlóan felújított lakótömböt 2012-ben adta át az önkormányzat, akkor kétszeres volt a túljelentkezés a lakásokra.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy 2010-ben száz eladó, kiadó lakás volt a városban. Az akkori önkormányzat öt év alatt nem tudott hasznosítani egy városközpontban lévő, 120 lakásos ingatlant, ezért az épületet elbontották.

Az ipari park létrehozása óta 5200 új munkahely jött ott létre, és Oroszlányban mára gyakorlatilag elfogytak a bérelhető, illetve megvásárolható lakások - mondta.

A munkaerőigény ugrásszerű változására reagálva, egy vállalkozás itt alakította ki Magyarország első mobil szállását. A 40 fős lakókomplexum négy hónap alatt megtelt, így a szállót novemberig 120 férőhelyesre bővítik – nyilatkozott hétfőn Lazók Zoltán az MTI-nek.

2016. augusztus 30., 08:43