Hír | Sport

Megadták a módját a sportcsarnok avató szervezői szombaton, és a közönségre sem lehet panasz, hiszen szinte izzott a hangulat, amikor kezdésként bevonult az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar.

Az eseményen köszöntőt mondott Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár, Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Lazók Zoltán polgármester és Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője.

Lazók Zoltán a kezdeteket felidézve emlékezett: Bizonyára Rausch Ernő testnevelő tanár úr sem gondolta 1958-ban, amikor vájártanulókból megalapította az oroszlányi kosárlabda első együttesét, hogy az elmúlt közel 60 évben mennyi örömet fog adni a városnak ez a csodálatos sportág. Az elmúlt évtizedekből 20 évet az első osztályban küzdöttek csapataink, 1990 után több alkalommal álltunk a feljutás kapujában, mint a legutóbbi szezonban is, amikor bajnoki döntőt és Hepp kupadöntőt is játszott felnőtt csapatunk – mondta.

- Példaértékű, ahogyan sok egyformán gondolkodó, egyet akaró ember bizonyította: annál sikeresebb egy kezdeményezés, minél többen látjuk, gondoljuk, hogy egyet szeretnénk, ugyanaz a célunk. Méltatnom kell azt a ciklusokon átívelő folyamatot, amelyben politikától, pártoktól függetlenül állt mellszélességgel minden szereplő az ügy mellé, példaértékű összefogással támogatva a megvalósítást – fogalmazott a polgármester.

Az ünnepi gondolatokat követően került sor a nemzeti színű szalag átvágására, majd a Silhouette Balett, valamint a Face Team Akrobatikus Sportszínház szórakoztatta a jelenlévőket.

A közel 1500 főt befogadó, több mint egymilliárd forintba kerülő csarnok megnyitóünnepségét az OSE Lions–Egis Körmend NBI/A csapatának gálamérkőzése zárta, de a szünet idejére még egy meglepetést tartogattak a rendezők: Takács Tímeának, az OKSZÍK vezetőjének betanításában mutatták be „esőkoncertjüket” az U12-U14-es fiatal kosarasok.

2016. augusztus 29., 06:38