Tizenegyedik alkalommal szervezett tűzoltónapot, tűzoltóversenyt a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület szombaton. A megmérettetésre tíz csapat nevezett három kategóriában, köztük az Oroszlány ÖTE ifi együttese, akik a kismotorfecskendő szerelésben bronzérmes teljesítményt nyújtottak.

Vértessomlón a „vizes” tűzoltóverseny hagyományának megteremtése az uniós csatlakozáshoz köthető. A különböző tűzoltóversenyek ugyanis a tagsággal teljesen átalakultak, az uniós szabályoknak megfelelően inkább alaki feladatokat kell végrehajtaniuk, a „szerelés” kimaradt a repertoárból, pedig ez az egyik legélvezetesebb és leglátványosabb. Ezért is határoztak úgy a somlóiak Schäffer László egyesületi elnök vezetése mellett 2005-ben, hogy évente egy alkalommal kerüljenek csak elő a tömlők, s dőljön el, hogy a ki a leggyorsabb, legügyesebb.

Az idei, immáron 11. versenyre a helyiek mellett érkeztek csapatok Vértestolnáról, Kecskédről, Tardosról, Császárról, s az oroszlányi ifik, Tyukodi József vezetésével.

A fiataloknak az akadálypályával kicsit meggyűlt a bajuk, ott a kilencedik helyen végeztek, de a pályát nem is egyszerű feladat „vakon”, más hangos utasítása alapján, ráadásul láncot alkotva teljesíteni. A kismotorfecskendő szerelésben már ügyesebbnek bizonyultak, a vértestolnaiak és kecskédiek mögött megszerezték a harmadik helyezést.

2016. augusztus 29., 06:35