A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság óvatosságra inti az álláskeresőket! Egy népszerű internetes álláskereső oldalon tettek közzé ismeretlenek álláshirdetést, amelyben jól fizető munkalehetőséget kínáltak.

A pályázók csak úgy nyerhették el a meghirdetett állást, ha előtte egy tanfolyamot elvégeznek. Ennek a díját előre el kellett utalni egy megadott bankszámlaszámra. Az utalást követően a sértettek jelentkeztek a képzés helyszíneként megadott címen, azonban ott szembesültek azzal, hogy nincs semmiféle oktatás. Ezt követően hiába próbálták meg felvenni a kapcsolatot a hirdetővel, már nem lehetett elérni. Feljelentést tettek a rendőrségen.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban fel kívánja hívni a figyelmet az alábbiakra: A munkavállalók egy-egy jó állás reményében óvatlanul dönthetnek, ezáltal könnyebben válhatnak csalók áldozatává. A fent említett trükk jól ismert, korábban is előfordult már az ország különböző pontjain, hogy megtévesztettek álláskeresőket hasonló módszerrel. A rendőrség minden esetben azt javasolja, hogy mielőtt bárki is pénzt utalna egy ismeretlennek, ellenőrizze le annak személyazonosságát, kérjen referenciákat, kontroll telefonszámot!

A bűnmegelőzési szakemberek tapasztalatai szerint a csalók csak a legvégső esetben mutatják meg saját személyes okmányaikat, így aki vonakodik azt átadni egy szerződésnél, az már gyanús lehet!

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó

2016. augusztus 26., 07:00