Lazók Zoltán polgármester és Madarász András, a V-DBK Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője augusztus 23-án írta alá azt a vállalkozási szerződést, amelynek keretében megkezdődik a Petőfi udvar 6-7. szám alatti, 24 lakásos lakóépület felújítása.

Az 50-es évek elején épült ház jelenlegi állapotában lakhatásra már hosszabb ideje nem alkalmas, állapota kifejezetten rossz, tartószerkezeti szempontból nem károsodott, de mindenképpen teljes körű felújításra szorul. A térelhatároló falszerkezetek már nem elégítik ki a minimális energetikai követelményeket sem.

A lakások alaprajzi elrendezése projekt során az évekkel ezelőtt felújított Petőfi udvar 1-2. számú épülettel azonosan kerül kialakításra, azzal az eltéréssel, hogy a nappali - konyha - étkező funkciót betöltő helyiségek laminált padlóburkolatot kapnak, a konyhabútor előtti terület pedig hidegburkolatot. A fürdőszobát csempézik, és ide kerül a négy villamosmérő, az egyedi hőmennyiség és vízmérő órák. A belső ajtók utólag szerelhető tokos szerkezetűek, a bejárati ajtók műanyag nyílászárók, a főbejáratiak pedig alumínium készülnek. Az ablakok 6 kamrás kialakításúak lesznek, míg a hőszigetelés 10 cm-es Baumit vakolatrendszerrel valósul meg.

A tárgyalásos közbeszerzési eljárás nyertese hétfőn veszi át a munkaterületet, a szerződésben vállalt befejezés időpontja pedig 2017. április 30. A bruttó 227 millió forintos vállalási összeg a teljeskörű felújítás, szigetelés és egyéb munkák mellett tartalmazza a lakóépület melletti parkoló kialakítását is.

2016. augusztus 25., 07:26