1992-ben döntött úgy Oroszlány város képviselő-testülete, hogy augusztus 20-án, nemzeti ünnepünkön, kitüntetéseket adományoz azoknak, akik személyes példamutatásukkal, a településért végzett munkájukkal, a város életében a közösség javára kifejtett kimagaslóan és tartósan eredményes tevékenységükkel hozzájárultak ahhoz, hogy Oroszlány dinamikusan és töretlenül fejlődjön.

A 15 díszpolgári cím, a 40 aranygyűrű és a 134 kitüntető díszoklevél jelzi, hogy az elmúlt negyed században sokan és sokat tettek ezért a településért. Az alábbiakban az augusztus 20-i, ünnepi ülésen elhangzott kitüntetési indoklásokat olvashatják.

Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 146/2016. (VI.27.) számú határozatával „Oroszlányért” vésetű aranygyűrűt adományoz: Beck Ferenc részére, az oroszlányi kosárlabda sport és utánpótlás nevelés színvonalának emelése, az Oroszlányi Sportegylet vezetése során végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

Beck Ferenc szívügyének tekintette és tekinti ma is az oroszlányi kosárlabda sport sikerességét és folyamatos fejlődését. Az egyesületnek az alábbi a mottója: „Múltunk kötelez”…. Az Ő esetében ez hitvallásnak is tekinthető, hiszen több mint húsz éve játékosként, az OSE LIONS elnökeként országos elismerést szerzett városunknak és az OSE-nek. Példaértékűnek számít az a tudatos építkezés és átgondolt vezetés, ami az egyesületet ilyen eredményessé tette, és az új sportcsarnok felépítését eredményezte. Nevéhez fűződik a korábban vegetáló utánpótlás-képzés megszervezése, a megyei kosárlabda szövetség megújítása, az, hogy a kosárlabda csapat 2014-ben feljutott az NB I/B-be, az utánpótlás bajnokságok és Streetball Chellenge megrendezése. Jelentős szerepe volt abban, hogy több száz gyermek kosarazik a városban és az OSE-KÓSZÁK természetjáró szakosztálya országos hírű sikereket ért el.

Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 146/2016. (VI.27.) számú határozatával „Oroszlányért” vésetű aranygyűrűt adományoz: Deák Sándorné részére, a szociális ellátás fejlesztéséért, az esélyegyenlőség előmozdításáért, a közszolgálatban és karitatív tevékenysége során végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

Deák Sándorné nagy munkabírással és munkaszeretettel, kiváló szakmai tudással 24 éve dolgozik a család és gyermekvédelem különböző területein. Szakmai vezetőként irányította a családsegítő és a gyermekjóléti szolgálat, és a családok átmeneti otthona szolgáltatás megalakulását. A megyei gyámhivatal alap és szakellátási referenseként módjában állt a gyerekek védelmi rendszerét, a krízis-szolgáltatást áttekinteni, tudásával azt fejleszteni. Kiemelkedő szerepet töltött be Oroszlány dűlőiben élő, nehéz helyzetben lévő családok komplex segítésében és re-integrációjában. Több szakmai műhely tagjaként fontosnak tartja a szakmai továbbképzését, az elsajátított elméletek, módszerek és készségek gyakorlatban történő alkalmazását. Deák Sándorné szociális ellátás fejlesztésért végzett munkája példaértékű.

Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 146/2016. (VI.27.) számú határozatával „Oroszlányért” kitüntető díszoklevelet adományoz: Dr. Felker Bernadett részére, Oroszlányban évtizedek óta végzett szakorvosi munkája, szakmai elkötelezettsége elismeréseként.

Dr. Felker Bernadett Főorvos Asszony évtizedek óta dolgozik városunkban szemész szakorvosként, magas színvonalon végzi munkáját, türelemmel, empátiával, mosolyogva. A betegek nagyon elégedetten távoznak rendelőjéből és a kiváló szakmai ellátás mellett megnyugtatást is kapnak. A főorvosnő munkáját az intézet vezetése több alkalommal magas elismerésben részesítette, szakmai tudását, az orvos társadalom a betegek több alkalommal elismerték és jelezték a vezetés felé. Gratulálok! és kérték, hogy tolmácsoljam…A Szakorvosi és Ápolási Intézmény vezetése is szívből gratulál a városi elismeréshez.

Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 146/2016. (VI.27.) számú határozatával „Oroszlányért” kitüntető díszoklevelet adományoz: Dr. Hegedüs Ferenc részére, Oroszlányban évtizedek óta végzett gyermekorvosi munkája, szakmai elkötelezettsége elismeréseként.

Dr. Hegedüs Ferenc gyermekorvos 1980.10.31-től lát el gyermekorvosi tevékenységet Oroszlányban. Gyógyító tevékenysége során kivívta a szülők tiszteletét, a gyerekek bizalmát. Kollégája hosszantartó betegsége alatt helyettesítő orvosként is számíthattak rá a betegek és Oroszlány Város Önkormányzata. Szakmai elkötelezettsége példaértékű, irányt mutathat a jövő orvosainak.

Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 146/2016. (VI.27.) számú határozatával „Oroszlányért” kitüntető díszoklevelet adományoz: Sági Richárd részére a bányász kulturális hagyományok megőrzése és az oroszlányi fúvószene szakmai színvonalának emelése és népszerűsítése terén végzett kiváló munkája elismeréseként.

Sági Richárd a nagy múltú, komoly tradíciókkal rendelkező Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar karmestere és művészeti vezetője lett 2011-ben. A zenekar többszöri átalakulás, átszervezést követően egyre színvonalasabb szakmai munkát végzett, újabb és újabb oldalát mutatta meg közönségének. Sági Richárd fiatal kora ellenére kiváló pedagógiai érzékkel, lelkesedéssel, magával ragadó személyiségével megszerezte a zenekari tagok támogatását és a zenekar megújult, a hagyományok tisztelete mellett a mai kor zenei igényeit is messzemenően ki tudják elégíteni. Vezetésével a zenekar, tagjainak és nézőinek is tartalmas kikapcsolódást biztosít…. igazi helyi és megyei értékteremtés jellemzi a zenekar munkásságát. A Bányásznap nem múlhat el muzsikálásuk nélkül, nemzetközi versenyeken, turnékon bizonyították tehetségüket. Oroszlány méltán lehet büszke a Sági Richárd által “újrakomponált” Fúvószenekerra.

Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 146/2016. (VI.27.) számú határozatával „Oroszlányért” kitüntető díszoklevelet adományoz: Licskó István részére a kézműves hagyományok megőrzéséért és az oroszlányban végzett civil, társadalmi munkája elismeréseként.

Licskó István keramikus és fafaragó 1981-ben tért vissza városunkba, azóta is itt él és dolgozik. Műhelyében szebbnél szebb egyéni díszítésű munkák készülnek. Bemutató foglalkozásai –melyeket évente többször tart Oroszlányban – nagy népszerűségnek örvendenek. Ő faragta többek között a főutcán található köztéri órát, a Flórián téren és a Bányász Klub előtt található emlékoszlopokat. Együttműködési készsége, példamutató városszeretete, a civil szervezetek nyújtott segítsége miatt vált érdemessé e jeles városi kitüntetésre.

2016. augusztus 23., 07:36