A Komárom-Esztergom megyei rendőrök a statisztikai adatok emelkedése miatt, az ittas járművezetésre, a balesetek bekövetkezésének egyik legjelentősebb kockázati tényezőjére és a változó időjárási körülmények adta közlekedésbiztonsági kockázatokra fektetik a hangsúlyt.

Az idei nyár szeszélyes időjárása nagymértékben befolyásolja az emberi szervezetet, ezért a járművezetők általában kevésbé tudnak koncentrálni és a megszokottnál figyelmetlenebbek, amely egy közlekedési helyzetben megnöveli a reakcióidőt is. A közlekedés résztvevői között jelentősen emelkedhet a rosszullétek száma, a hőség gyengíti a szellemi erőkifejtést, egyeseknél tompaságot, másoknál pedig fokozódó ingerlékenységet és türelmetlenséget válthat ki. A kellő körültekintés, a fokozott óvatosság és a tudatosság szerepel azon kulcsszavak között, amelyek szem előtt tartásával minden járművezető dönt saját és utasa biztonságáról.

Iszik, vagy vezet!? Ez a másik megfontolandó kérdés, amely a gyakorta bekövetkezett balesetek okozójaként említhető. Nem lehet ugyanis elégszer hangsúlyozni azt, hogy az ittas járművezetők mekkora kockázatot jelentenek a biztonságosan közlekedők számára.

A Főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése és további javítása is. Azért, hogy a balesetek száma csökkenő tendenciát mutasson, a Főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célú közúti ellenőrzések végrehajtására.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó

2016. augusztus 23., 07:33