Tavaly novemberre fejeződtek be az ipari parki üzemek jelentős részét kiszolgáló Mindszenti úti szennyvíz csatorna rekonstrukció mélyépítési munkái, melyek célja a térség zökkenőmentes szennyvízelvezetésének biztosítása volt, amit csak az útfelület ideiglenes helyreállítása követett.

Hétfőn (augusztus 15-én) megkezdődik a végleges útkialakítás. A munkálatok miatt a Mindszenti utca Városi Piac (Bokodi út) és Mester utcai kereszteződés közötti szakasza lezárásra kerül. Augusztus 15-18. között még csak a félpálya, majd a teljes úttest le lesz zárva. A lezárás mind a személy-, mind a tehergépjármű forgalmat érinti. Behajtás ez idő alatt csak a célforgalom (Nante Kft., Lion Trans Kft., garázs tulajdonosok) számára lehetséges, a munkásszálló lakóinak a gyalogos közlekedés szintén biztosított lesz – tájékoztatott Tassi József, a LÜN kft. vezetője.

A százmilliós nagyságrendű beruházás, keretében a Bokodi úttól a Mester utcáig épül meg az erősebb szerkezetű, szélesített nyomtávú, új pályatest járdával és megfelelő, kétoldali csapadékvíz elvezetéssel együtt. A munkálatok előreláthatólag 2016. október 31-ig tartanak.

2016. augusztus 13., 12:05