Fejlesztések, beruházások, pályázatok – így lehetne röviden összefoglalni a képviselő-testület csütörtök délelőtti, rendkívüli ülésének témáit

A grémium – többek között - 5 db sportpark telepítésére benyújtandó pályázatról döntött a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében, valamint a hamarosan átadásra kerülő Krajnyik Akác András Sportcsarnok pótmunkáiról, amit hosszas bizottsági és testületi vita előzött meg. A városatyák elsősorban az egyeztetések, az információáramlás akadozását említették a 31,7 milliós pótlólagos forrás megszavazása előtt, s az előterjesztést a pénzügyi bizottság nem is támogatta.

Új közbeszerzés kiírására kerül sor a tűzoltóság gépjárműtenderével kapcsolatban, mivel az előre eltervezett összegért a nemzetközi piacon nem található a magyar jogszabályoknak megfelelő autó. Az idén 28 milliót, míg a jövő év elején 50 milliót költ erre a célra a város.

Mint arról beszámoltunk, a posta mögötti területet követően újabb nagyszabású városrész rehabilitációs programot indít az önkormányzat a közeljövőben. A Dózsa Gy. utca-Irinyi J. utca tengelyében lévő területek megújításának első ütemeként a Dózsa Gy. utcai, Április utcai parkolók bővítésére és térkövezésére, az ot lévő járdák felújítására, a közvilágítás korszerűsítésére, egyes közművek cseréjére kerül sor. A projekt kivitelezése során jelentősen javul az érintett lakókörnyezet parkolószám igénye, komfortosabbá válik a Dózsa Gy. u. - Április u. - Rákóczi F. út gyalogos közlekedési tengely.

A testület döntése értelmében bruttó 32.258 E Ft értékben biztosítja a beruházás fedezetét, továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy a 2017. évi költségvetésében a beruházáshoz szükséges bruttó 22.000 E Ft összegű előirányzatot tervezi. Lazók Zoltán polgármester felhatalmazást kapott a közbeszerzési eljárás megindítására, a beruházás befejezési határideje a jövő év januárja.

Az ülés teljes anyagát a város weboldalán tekintheti meg.

2016. augusztus 13., 11:58