Hír | Sport

Egész nap dübörögtek a motorok július utolsó napján városunkban, ugyanis a versenyző körökben igen kedvelt Székesfehérvár Rallye Oroszlányt is érintette.

A magyar bajnokság idei ötödik futama ezúttal is számos izgalmas és látványos pillanatot tartogatott a rallye szerelmeseinek. A kétnapos eseményen az ORB, ORC, HIST és Rallye2 osztályban induló versenyzők mérték össze tudásukat. A hét utolsó napján kora reggel Csákberényben rajtolt a futam, majd az ORB mezőnye Oroszlányban és Bakonycsernyén száguldott tovább.

Három gyorsaságival a vége előtt aztán továbbra is Ifj. Tóth állt az élen, ám Oroszlányban fordult a kocka, és Herczig Norbert 21,4 másodperces előnnyel átvette a vezetést. A kilencedik szakaszon ráadásul az Ifj. Tóth-Szőke kettős kiesett. A gyorsaságit Herczig nyerte, megelőzve Velenczeit, aki összetettben is feljött a második helyre.

A címvédő előnye bőségesen elegendőnek bizonyult az utolsó szakaszra is, így a Székesfehérvár Rallye 2016-on túl a magyar bajnoki elsőségért járó trófeát is elhódította a Herczig-Bacigal duó – számolt be az eseményről a fehervar.hu.

fotó-info: fehervar.hu

2016. augusztus 01., 09:56