Hír | Kék hírek

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást két oroszlányi, valamint egy budapesti lakos ellen.

A gyanúsítottak 2015. első félévében lakóhelyük környezetében és Oroszlány területén több személynek értékesítettek por formájában, amfetamin kábítószer tartalmú speed-et. A nyomozók a 30 éves tettes oroszlányi lakásának kutatásakor nejlontasakba csomagolt, bruttó 15,56 gramm, valamint bruttó 102,64 gramm kábítószergyanús fehér poranyagot, továbbá digitális mérleget, simítózáras tasakokat foglaltak le.

A rendőrök a férfit az Oroszlányi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a vele szemben alkalmazott gyorsteszt a kábítószer fogyasztását megerősítette. A gyanúsított beismerte, hogy a por értékesítésébe 40 éves nővére besegített, akit tájékoztatott arról, hogy melyik fogyasztónak, mennyi anyagot adjon át. A nőt a nyomozók előállították a rendőrkapitányságra, aki beismerő vallomást tett.

A rendőrök felderítették a férfi üzlettársát is, akit 2015. július 23-án Budapesten értékesítés közben értek tetten. A 38 éves budapesti férfi ruházatának átvizsgáláskor a nadrágzsebéből bruttó 108,9 gramm kábítószergyanús fehér poranyagot foglaltak le. A tettest gyanúsítottként kihallgatták és a bíróság előzetes letartóztatásáról határozott.

Az oroszlányi rendőrök a gyanúsítottakkal szemben az eljárást a napokban befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség részére megküldték.

KEM-RFK

2016. július 21., 06:02