Hír | Önkormányzat

Százöt millió forintos állami támogatással valósul meg Oroszlányban az Otthon Melege Program három projektje, és a meghatározott keretösszeg erejéig lehetőség van a családi házas pályázatok befogadására is.

Ezt az összeget egészíti ki az önkormányzat 31,7 millióval, míg a fennmaradó összeget a társasházi közösségek állják, ez fedezi a tervezett 215,5 milliós összköltséget. A Népek barátsága u. 33. szám alatti társasház energia-megtakarítást eredményező beruházásán már javában dolgoznak.

Az Otthon Melege Program lehetőséget nyújt a lakosság számára, a vissza nem térítendő állami és önkormányzati támogatás felhasználásával, valamint a lakóépületek tulajdonosainak pénzügyi hozzájárulásával, hogy épületeiket korszerűsítsék, felújítsák, így azok korszerűsítésével hozzájárulva az ország energiahatékonyságának növeléséhez, valamint klímavédelmi céljaihoz.

A képviselő-testület májusi ülésén döntött arról, hogy az Otthon Melege Program „Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása” alprogramhoz hasonlóan a családi házak esetében is biztosítja a lehetőséget kiegészítő önkormányzati támogatás elnyerésére.

2016. július 12., 09:59