Végre itt a nyár! Hol is tölthetné számos gyerek kellemesebben a nyári szünet egy-egy hetét, mint az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár nyári táboraiban. Az idén tizenhat éves Sajtkukac tábor első csapata június 27-én indult útnak, hogy ismét „átrágja” magát szűkebb környezetünk egy-egy érdekes helyszínén, élményeket, kalandokat gyűjtve

A napközis tábor jellegzetessége, hogy évről-évre megújuló programokkal várja a kalandvágyó gyerekeket, így tartva ébren a rendszeresen visszatérő táborlakók érdeklődősét is.

Negyven mindenre elszánt kis sajtkukac indult tehát világot látni hétfőn reggel. Az első napon az újpesti Tarzan Parkot fedezték fel, mely kiváló helyszín arra, hogy a táborlakók összeismerkedjenek, megbarátkozzanak egymással. A park jellegzetessége, hogy ötvözi a játszótér hangulatát a kalandpark kihívásaival és a pancsolás örömével. Számos különleges csúszda, drótkötélpálya, aranymosó, óriássakk, sok-sok lebegésre, repülésre, lengésre alkalmas hinta és hatalmas vízipisztolyok, vizes szivárvány biztosítottak felhőtlen szórakozást mindenkinek.

A következő napon a Vértesi Erdő Zrt. pusztavámi Vajda János Erdei Iskolája várta a gyerekeket. Rövid tízórai után Zoli bácsi vezetésével a helyi fűrészüzemben megnézték hogyan lesz a hatalmas farönkökből deszka, parketta, és egyéb fűrészáru. Majd az ott választott falapokra rajzoltak a gyerekek, melyből rögtönzött kiállítás készült. Ezután mezítlábas park, számháború, séta az erdőben Csilla nénivel és játék a Malomerdő Panzió játszóterén színesítették a programot. Megfáradva, kullancsmentesen érkeztek haza a táborozók.

Szerdán a Tatai Old Lake Kalandpark pályái következtek, ahol a bátrabbak a felnőttek pályáján végighaladva akár tíz méter magasból is lenézhettek az alattuk elterülő kissé szúnyogok lepte pihenőhelyre. Délután az Agostyáni Arborétum hatalmas fenyőkkel övezett ösvényein haladva fedezték fel a természet szépségeit, madárfütty, patakcsobogás, fenyvesek illata kísérte egy újabb számháború izgalmas pillanatait.

Csütörtökön a szőnyi Lovas Sportegyesület vendégei voltak a táborlakók. A helyszínen két beagle és egy kaukázusi juhászkutya fogadta a gyerekeket, majd az udvaron számos háziállat – tyúk, kakas, kecskék, kiscicák, fácán és természetesen lovak várták a táborozókat. Rövid beszélgetés után Aslan hátán néhány kör erejéig mindenki átélhette a lovaglás élményét. Dénes bácsi omnibuszán lovaskocsikázás következett, melynek során gólyafészket is láttak a gyerekek. Hangulatos tóparton kocsikáztak s megtalálta a fogatot egy csodaszép kutyus, aki olyan volt mint egy maci, és mint kiderült a kocsit húzó lovak barátja. Végig kísérte a csapatot, s útközben néhány fajtársával is „szóba” elegyedett. Ezután íjászkodás és az oly kedvelt számháború, solo- uno parti zárta a délutánt.

Az utolsó napon a nyári időtöltések egyik legkellemesebbje várt a táborozókra. A WF Szabadidőpark feszített víztükrű medencéi, a „négysávos” csúszda és csodálatos napsütés biztosította a hatalmas strandolás lehetőségét. Nem is maradt el a jókedvű pancsolás, „kakaskodás”, fröcskölés, pihentető pezsgőfürdőzés sem. A kellemesen meleg nap délutánján hála az időjárás szeszélyének még az esőben fürdőzés élményét is átélhették a gyerekek.

Így telt el a Sajtkukac Tábor első hete. Mozgalmas, élményekben gazdag napok vannak a táborozók mögött. Többen pár hét után visszatérnek, hogy új helyszíneken újabb élményeket szerezzenek a Sajtkukac tábor második hetében, illetve az Eleink Nyomán néprajzi táborban. Sok szeretettel, izgalmas programokkal várja a táborozni vágyókat Szlezákné Molnár Katalin, azaz Kati néni.

2016. július 06., 06:13