Hír | Önkormányzat

Múlt heti cikkünkben a jelenleg is zajló, illetve befejezett beruházásokat vettük számba Németh Gáborral. Most a közelebbi tervekről nyilatkozik az alpolgármester.

Régi igénye a város lakóinak, hogy megvalósuljon a Takács I. és Rákóczi Ferenc úti kereszteződés körforgalmi csomópontja. A Magyar Közúttal együttműködve elkészültek a felmérések, a tervek, és már elkezdődött a közbeszerzési eljárás műszaki előkészítése, így remélhetően az idén megvalósul ez a beruházás, mely egy költséghatékonyabb, újfajta elemekből kialakított körforgalom lesz. A közlekedés és a mindennapok szempontjából ugyanilyen fontosnak tartom a Rákóczi úton a csapadékvíz elvezetésének megoldását is. Itt az útszakaszon, a meglévő víznyelők közül, mintegy 30-40 átépítésére lenne szükség, melyről szintén egyeztettünk a Magyar Közúttal, akiknek azonban erre nincsenek sajnos forrásai. A tervezett átépítés során új műszaki kialakítású nyelőkben gondolkodunk, mert az látható, hogy a súlyos kamionok és a jelentős forgalom adta terhelést bírják a csapadékvíznyelő öntvény rácsok, ezért rendre megsüllyednek, eltörnek, sok kellemetlenséget okozva a közlekedőknek. Egy új elképzelés szerint a víznyelőket az útpadkába, beugró kialakítással telepítenénk át a középső zöld sáv felé, megkímélve így őket a közvetlen terheléstől.

Megoldásközeli fázisba jutott a kutyafuttató kérdése is. A kutyatulajdonosok és a tömbházas városrészek lakosságának számára is bizonyára hasznos fejlesztést, elsőként a jelenlegi kutyaiskola mellett szeretnénk megvalósítani, ahol még idén néhány egyszerű agiliti eszközöket is telepítünk kísérleti jelleggel.

Valamivel több, mint tízmillió forintos előirányzat áll rendelkezésünkre a játszóterek felújítására, az eszközök pótlására, melynek keretében egy, a mozgáskorlátozott gyerekek számára is használható játszóeszközt szeretnénk telepíteni a legnagyobb játszótérre. 

Százmilliós nagyságrendű a Mindszenti úti beruházás, amelynek keretében a Bokodi úttól a Mester utcáig épülne meg az erősebb szerkezetű, szélesített nyomtávú, új pályatest járdával és megfelelő, kétoldali csapadékvíz elvezetéssel együtt, a tervek szerint október végére. Ez utóbbi projekt végső műszaki előkészületei befejeződtek, a fejlesztésnek már zajlik a közbeszerzési előkészítése - sorolta Németh Gábor az idei terveket.

2016. július 05., 06:43