Balzsay Károly világbajnok nagyközépsúlyú ökölvívó, Erdei Zsolt (Madár) egykori profi világbajnok, Kovács „Vipera” Attila, az IBO nagyváltósúlyú világelsője, és Rácz Krisztofer, az anapai serdülő Európa-bajnokság ezüstérmese is megtisztelte jelenlétével a sportcsarnokban megrendezett vasárnapi jótékonysági bokszgálát.

Az oroszlányi születésű Vörös Márton a junior világbajnokságon ötödik helyezést ért el, és nagy felfedezettje, reménysége a sportágnak. Jelenleg a Madárfészek Akadémia 63 kilogrammos versenyzője, és egyben Erdei Zsolt pártfogoltja. A fiatal sportolónál nemrégiben leukémiát diagnosztizáltak. Ennek hírére megmozdult a szakág apraja-nagyja, több gyűjtést is rendeztek, hogy enyhítsék a családnak a gyógykezeléssel együtt járó anyagi gondjait.

Mint az a vasárnapi gálán elhangzott, az ökölvívó szövetség dolgozói több százezer forintnyi adományt adtak össze, a Madárfészek Akadémia fiataljai egyhavi ösztöndíjukat ajánlották fel, de lehet licitálni egy Gedó György autogramját viselő, illetve a Balzsay Károly és Erdei Zsolt kézjegyével ellátott kesztyűre is.

A gálán egyébként a hazaiak mellett tatabányai, tatai, kisbéri, ajkai, veszprémi és balatonfüredi boksztehetségek léptek a ringbe, a következő jótékonysági akcióra pedig augusztusban kerül sor.

2016. július 04., 07:14