Elismerések átadásával vette kezdetét a képviselő-testület hétfői ülése. Elsőként a grémium Hartmann Józsefnek köszönte meg eddigi igazgatói munkáját a Hunyadi Iskola élén, majd az OSE férfi NB I/B-s kosárlabdacsapat tagjait méltatta Lazók Zoltán polgármester abból az alkalomból, hogy ezüstérmes helyen zárták a szezont.

Polgármesteri köszöntő (Hartmann József): Szeretném Hartmann József igazgató urat köszönteni, akit 1993-ban, 15 éves tanári tapasztalattal nevezték ki a Ságvári Endre Általános Iskola (később Hunyadi Mátyás Általános Iskola) igazgatójának. Pályázatában azt a célt fogalmazta meg, hogy az addigi működésével jó hírnevet szerzett iskolát a kor kihívásainak megfelelve, minden lehetséges forrás bevonásával jó felszereltségű, korszerű ismereteket nyújtó, magas színvonalon oktató eredményes intézménnyé fejleszti tovább.

Igazgatói tevékenységét e cél érdekében végezte. Irányítása alatt folyamatosan fejlődött az iskolaépület: a kihasználatlan tereket feltérképezte, és szinte anyagi támogatás nélkül, szülői és társadalmi segítséggel, meg saját fizikai munkával alkalmassá tette az oktatás céljára. A sportudvari területeket hasonló szervezésben újíttatta meg. Az iskola ennek köszönhetően rendelkezik minden feltétellel, amely a mindennapos testneveléshez, a szabadidő eltöltéséhez szükséges. A 2009-ben indult nagy felújítás idején alapos tervező munkával, személyes irányítással teremtette meg az épület minden igényt kielégítő mai arculatát, ahol az adottságokból a maximumot kihozva az egyéni fejlesztéshez nélkülözhetetlen termek kialakítása is megtörtént.

Minden új célhoz megtalálta a forrást pályázatok vagy civil szervezetek révén. Így az elsők között használt az iskola nyelvi laboratóriumot, számítógépeket, projektorokat, interaktív táblát. Az iskola ezért tartozik ma is a legkorszerűbb technikai felszereltségű intézmények közé.

A vezetése alatt álló tantestület szemléletét is ennek szellemében formálta. Támogatta az innovációt, ösztönözte a kollégáit új képzettségek megszerzésére, továbbképzések elvégzésére, új módszerek alkalmazására az eredményesség érdekében. A tanulókkal és szüleikkel szoros kapcsolatot valósított meg, gyakran személyesen kereste fel a családokat, hogy a tanuló haladásának nehézségeit feltárja és megoldást találjon problémáira. A hátrányos helyzetű gyermekek érdekében sokat tett, a város képviselő testületének tagjaként is lépéseket kezdeményezett a körülményeik javításáért.

Hartmann József igazgató 23 éven át vezette a Hunyadi Mátyás Általános Iskolát. Az iskola Pedagógiai Programjában hitvallásként a tantestülettel együtt a következő célt fogalmazta meg: „Olyan iskolát szeretnénk, ahol diák, pedagógus és szülő egyaránt jól érzi magát, és együttműködő társként dolgozik a közös cél elérése, a jövő nemzedékének felnevelése érdekében.”

Igazgatóként azért munkálkodott, hogy iskolájában a tanulók magas színvonalon, felkészült és motivált pedagógusok irányításával jó feltételek között tudjanak felkészülni a továbbtanulásra, és a jövőjükre.

Tevékenységéért 2012-ben magas állami kitüntetést, Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet vehetett át. A képviselő-testület köszöni a folyamatosan magas színvonalon végzett intézményvezetői munkát, mely munkaköréből saját kérésére kérte felmentését. Kívánunk mielőbbi jó egészséget és új feladatköréhez jó munkát, kitartást!

Polgármesteri köszöntő (OSE): Szeretném az OSE felnőtt csapatát, az OSE LIONS csapat edzőjét és tagjait is köszönteni abból az alkalomból, hogy a 2015/2016-os bajnoki idényben hétről hétre erősítették Oroszlány jó hírnevét szerte az országban. A középmezőnyt hátrahagyva a HEPP-Kupán és az NB1/B osztályban kimagasló teljesítménnyel 2. helyet értek el. Szeretném külön megköszönni Vavra András edzőnek a csapat felépítését, mely munka eredménye különösen igazolva látszódott a rájátszás időszakában.

Külön kiemelendő, hogy a városban óriási, országos szinten is híres szurkolótábor alakult ki, a sportcsarnok a meccseken telt házzal működik. A bajnoki döntőt interneten 2540-en látták! A csapat népszerűsége a hajdani magyar bajnoki érmes OBSK időszakát idézi.

Önkormányzatunk évek óta jelentős összegű támogatást nyújt az Oroszlányi Sportegyletnek mind a közel 300 főt jelentő utánpótlás csapatok fejlődése, fejlesztése, mind a felnőttcsapat eredményes szereplése érdekében.

Kívánom, hogy a következő bajnoki idényben tűzzék ki és érjék el legfőbb céljukat, a bajnokság megnyerését, az NB1/A csapatban történő bekerülést, örömteli perceket okozva városunk lakóinak, példát nyújtva az ifjúságnak.

Ehhez kívánunk Önöknek sérülésmentes, eredményes munkát. Hajrá OSE!

Az ünnepi aktust követően kezdődött a több mint húsz napirendi pont megvitatása. Többek között rendeleteket és szabályzatokat módosítottak a képviselők, illetve az önkormányzat tulajdonában lévő gazdálkodó szervezetek beszámolóit fogadták el.

A testületi ülés teljes anyaga a város weboldalán olvasható!

2016. június 29., 06:17