Látványos és kevésbé látványos beruházások folynak városszerte. Ezeket foglalta össze – a teljesség igénye nélkül – Németh Gábor szakmai alpolgármester. Az első részben a most zajló, illetve befejezett beruházásokat vettük számba, míg a második fejezetben a tervekről nyilatkozik az alpolgármester.

A műszaki átadásnál tart a Wescastnál megkezdett járdaépítés, valamint a buszöblök és buszvárok kialakítása. A világítás korszerűsítését és gyalogos átkelőhely kialakítást is magában foglaló munkálatok végösszege mintegy 30 millió forint.

A Kossuth utcában 5,5 millió forintból készült új járda, valamint az ott lévő patakmeder tisztítás és a csapadékvíz elevezető árok medrének burkolása, valamit befejeződött az uszoda előtti parkoló közvilágítási rendszerének kiépítése is. A korszerű LED világítás közel 6 millió forintba került.

A Komáromi Vizi közmű Társulással együttműködve valósult meg a Pénzes-patak medrének, illetve a Svandaberek-patak tisztítása, az átfolyók folyamatos karbantartása közmunkások bevonásával, a Kertekalja-patak új hídja pedig több mint 4 millióba kerül, és július végére készül el a felújítás. 

Bruttó 34 milliót kóstált a volt Arany iskola tetőfelújítása, amit a homlokzat garanciális javítása, és színezése követ. Az épületet díszítő címer restaurálása szintén megtörténik.

Teljesen új csapadékvíz és szennyvíz elvezető rendszert kap a műszaki középiskola 27 millióból, míg a gimnázium körül a szervízjárda épül meg a nyár folyamán.

A piacon a gombavizsgáló épülete is hamarosan megújításra kerül – fogalmazott Németh Gábor.

Következik: a tervezett beruházások

2016. június 29., 05:55