Bevásárló- és üzletközpontok, piacok, kirakodóvásárok, pályaudvarok, temetők parkolóinak környéke rendezvények alkalmával, de egy nagybevásárlás alatt is megtelnek gépjárművekkel. A parkolókban van a legnagyobb az esély a gépkocsi feltörés elkövetésére is.

A nagy rohanások során sokan figyelmetlenül járműveikben látható helyen hagyják értékeiket (mobiltelefon, táska, pénztárca). Az elkövetőknek akár pár másodperc is elég, hogy e figyelmetlenséget kihasználva, feltörjék a járművet, megszerezve a kiszemelt értékeket és akár jelentős kárt okozzanak az autóban.

Mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót még akkor is, ha rövid időre hagyja el a gépkocsit! A gépjárművet lehetőség szerint olyan helyen parkolja le, ahol látható, nem takarja el növényzet, nagyméretű tárgy vagy építmény! Az utastérben semmit se hagyjon elől, az értéktelennek tűnő tárgyak az elkövető felé nézve értéket képviselhetnek!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, vagy a fentiekben ismertetett jogsértéseket tapasztal, azonnal értesítse a Rendőrséget a 112-es vagy 107-es segélyhívó telefonszámokon! Gépkocsifeltörés esetén fontos a helyszín eredeti állapotának megőrzése!

KEM-RFK

2016. június 27., 21:10