Hír | Kék hírek

Többen tettek bejelentést az elmúlt napokban a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység-irányító központjába, akiket a mobil egyenleg feltöltésével kapcsolatos módszerrel csaptak be.

Ismeretlen férfi hívta fel őket, aki egy telefontársaság munkatársaként mutatkozott be, és azt állította, hogy nyereményjátékukon 100.000 forint készpénzt nyert. Persze a nyeremény átvételének feltétele is van: bank automatán keresztül kell az általa megadott telefonszámra pénzt feltölteni, melyet „természetesen” vissza fognak utalni. Az egyik sértettet teljesen megnyugtatta, aki végül több tranzakció során 30.000 forintot töltött fel a megadott számra.

Az ismeretlen elkövető ügyelt a hivatalos látszatra, például – miközben telefonon keresztül adta az utasításokat a banki tranzakciókhoz – kérte, hogy a bankkártya PIN-kódját ne mondja el a hölgy még neki sem, s végig vonalban maradt. Az utalások után azzal búcsúzott áldozatától az elkövető, hogy 20-25 perc múlva érkezni fog számlájára a nyeremény, illetve az addig feltöltött összeg.

Az utalás azonban nem érkezett meg, és az a telefonszám sem válaszolt, melyre a pénz feltöltésre került. Ekkorra már kiderült a sértett számára, hogy a telefontársaság ilyen nyereményjátékot nem hirdetett, így feljelentést tett a rendőrségen.

KEM-RFK

2016. június 22., 12:37