Negyedik alkalommal hirdeti meg a Nemzetgazdasági Minisztérium a fiatalok nyári munkavállalási akcióját – tájékoztatott a megyei kormányhivatal. Idén nyáron nyolcszázötven fiatal bevonására lesz lehetőség, és több mint hetvenmillió forintot biztosítanak e célra.

Többek között irodai alkalmazottként, kisegítő munkásként, könyvtárakban, különböző programok szervezésében dolgozhatnak a jelentkezők.

Annak érdekében, hogy minél több fiatal számára tudjanak munkalehetőséget biztosítani, elsősorban az egy hónapot meg nem haladó időtartamú foglalkoztatást helyezik előtérbe, továbbá lehetőség van a napi 6 vagy 4 órás foglalkoztatásra is. A tizenhatodik életév betöltését követően lehet a programba bekerülni, a felső korhatár pedig huszonöt év nappali tagozatos diákként, vagy hallgatóként.

A támogatás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák közvetítést kérőként a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell - szintén a munkaviszony kezdete előtt - a járási hivatal foglalkoztatási osztályán jelentkezni annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

-kormányhivatal-

2016. június 13., 08:24