Öt csapat tagjai gyülekeztek péntek délelőtt a műfüves pályán, hogy összemérjék erejüket az első alkalommal megrendezett Rendvédelmi Kupa küzdelemsorozatán.

A szervező, a polgármesteri hivatal közterület felügyeleti együttese mellett a helyi rendőrség és tűzoltóság is indított focicsapatot, míg az ipari parki cégeket a GE Water reprezentálta. A tornát az tette nemzetközivé, hogy testvérvárosunk, Vágsellye is képviseltette magát.

A találkozó ötlete is szlovákiai barátainktól származik, ahol közel két évtizede rendezik meg a belügyi labdarúgó kupát, amelyen a kezdetek óta részt vesz az oroszlányi rendőrkapitányság együttese. Ez az esemény inspirálta Lóczi Krisztián közbiztonsági referenst, hogy a teremben rendezett őszi megmérettetés mellett, településünkön a tavaszi időszakban, szabadtéren adjon lehetőséget a sportszerető közösségeknek.

A délelőtti megnyitón Rajnai Gábor alpolgármester és Madari Csaba városi rendőrkapitány köszöntötte a labdarúgókat, majd megkezdődtek az összecsapások, melyek érdekes küzdelmeket, kemény meccseket, és váratlan keresztbeveréseket hozott.

A koradélutáni eredményhirdetésen aztán kiderült, sikerült a város rendőreinek revansot venni a tavalyi, vágsellyei utolsó helyért, hiszen megnyerték a kupát, második lett a GE, harmadik a rendező polgármesteri hivatal, míg szlovák partnereinknek meg kellett elégedniük az ötödik helyezéssel.

A bankettre megérkezett Jozef Belicky, Vágsellye polgármestere is, akit Lazók Zoltán településvezető és Rajnai Gábor fogadott.

Mint elhangzott, hagyományteremtő szándékkal került sor az első Rendvédelmi Kupára, tehát várhatóan folytatás jövő tavasszal.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

2016. május 28., 08:13