Hír | Sport

A felsőházi rájátszás elődöntőjének második mérkőzésén is kikapott a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém; az első félidőben elfogadhatóan teljesített kosárlabdázóink az utolsó fertályórában elvesztették tartásukat a – fináléba jutott – helyiek oroszlánbarlangjában – írta a vehirsport.hu szombaton, de íme a rangadó összefoglalója hazai szemmel:

Óriási hangulat fogadta a csapatokat, már fél órával a kezdés előtt szinte megtelt a nézőtér. A várakozásnak és a tétnek megfelelően esett egymásnak a két gárda, bár inkább mindkét fél a támadással volt elfoglalva, de a befejezések a hazaiaknak sikerültek jobban. 8 pontos előnyt építettek 8 perc alatt, ám a negyed lejárta előtt két triplát találtak a vendégek, mellyel két pontra csökkentették a különbséget.

A második negyedben mindkét fél eredményes volt támadásban, de a védekezésre kevés hangsúlyt fektettek a felek, gólzáporos negyedet produkálva ezzel (30:23). Félidőre kilenc pontos fórral mehetett az OSE, holott a játék képe alapján már ekkor is nagyobb lehetett volna a különbség. Érződött a veszprémieken a fáradtság, látszott, ha ilyen iramot diktál a hazai társulat, nem fogják sokáig bírni szuflával.

Ennek megfelelően, kellően agresszívan, az eddigiekre még egy lapáttal rátéve kosárlabdázott az OSE. Ezek után volt még egy halvány felzárkózási kísérlete az ellennek, ám egy higgadt tripla és egy dudaszós dupla végleg összeroppantotta őket, teljesen feladták a mérkőzést és ezzel a párharcot is. Extázisban játszott a csapat, szusszanásnyi időt sem hagyva az alapszakasz-győztesnek. Irány a jól megérdemelt döntő!

Vavra András: "Az első félidőben nem úgy működött a védekezésünk, ahogy azt előzetesen megbeszéltük, rendre olyan akciókból kaptunk kosarakat, amikre készültünk. A második félidőben ezeket jól oldottuk meg, teljesen megtörve ezzel az ellenfelet. Hatalmasat fejlődött a csapat az évad során, hétről-hétre álltunk össze minél jobban. Ez a mostani társulat az őszi önmagát negyven ponttal verné meg, holott akkor sem lehetett gyengének nevezni. Ha ilyen keményen és fegyelmezetten játszunk a döntőben is, bárki ellen jelentős esélyeink lesznek a pályahátrány ellenére is. Megyünk tovább!"

  • Oroszlányi SE Lions–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 98-61 (18-16, 30-23, 21-12, 29-10) Oroszlány, 400 néző. Vezette: Jakab, Vida, Hervay.
  • Oroszlány: Kiss 7/3, Hadnagy 9/6, Wehner 10/6, Bocsárdi 2, Vujovic 12. Csere: Burai 14, Gorzsás 21/3, Sonyák 2, Tanács 8/3, Zrínyi 5/3, Ughy 2, Keller 6. Vezetőedző: Vavra András.
  • Veszprém: Vertetics 6/3, Novák 4, Kámán 12/3, Körtélyesi 9/9, Takács 19/3. Csere: Simon, Kálló 2, Oltárczy 7/3, Sipos 2, Kováts, Kovács. Vezetőedző: Mérész Csaba.
2016. május 19., 06:07