Lakossági igényt kívánt kielégíteni az önkormányzat, amikor megrendelte az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt-től (OKÖ) a tavaszi lomtalanítási akciót, ami nem azonos a társaság által várhatóan őszre tervezettel.

Az alábbiakban felsorolt napokon és helyszíneken kerül sor a lomtalanításra, valamint ugyanezeken a napokon lehetőség lesz a használaton kívüli elektromos készülékek elhelyezésére a Méhes Kft. által felügyelt nagykonténerekben, kivéve a háztartási és barkács eszközöket, a televíziókat és monitorokat.

A konténerek mellé kihelyezett lomot, illetve a kijelölt nagykonténerekhez szállított elektromos hulladékot ingyenesen elszállítják.

2016. Május 23-án
Lomtalanítás a város tömbös beépítésű területein
Elektromos készülék begyűjtés: a Borostyán Étterem melletti parkolóban

2016. Május 24-én
Lomtalanítás Borbála egész területén
Elektromos készülék begyűjtés: a Gizella büfével szemben

2016. Május 25-én
Lomtalanítás az Ófalu egész területén
Elektromos készülék begyűjtés: Alkotmány u. Kossuth L.u. kereszteződésében

A lomtalanítás során nem helyezhetők ki a veszélyes hulladékok, építési, bontási törmelékek, autó és motorkerékpár alkatrészek, gumiabroncsok, ipari hulladékok, állati tetemek, folyékony hulladékok.

A szolgáltató kéri a lakosságot, hogy a környezetszennyezés elkerülése érdekében az elektromos berendezéseket, háztartási eszközöket, izzókat, elemeket ne keverjék össze a háztartási hulladékkal, lommal, azt a fentiekben felsorolt helyszíneken és időpontokban a kihelyezett nagykonténerekbe helyezzék.

Pontosítás!

Félreérthetően jelent meg a lomtalanítással kapcsolatos anyag városunk honlapján. Ezért kerestem meg Óvári Lászlót, az OKÖ Zrt. vezérigazgatóját.

Tájékoztatásának megfelelően pontosítanám az elektronikai hulladékokkal kapcsolatos információkat: a jelzett időben és helyeken a Méhes Kft. veszi át a használaton kívüli elektromos készülékeket, háztartási és barkács eszközöket. De a televíziók és monitorok átvételére nincsen lehetősége. Óvári László azonban arról intézkedett, hogy a televíziók és monitorok elhelyezhetők legyenek az OKÖ Zrt. telephelyén: 2840 Oroszlány, Táncsics Mihály u. 59. alatt.

Ugyanakkor szeretném hangsúlyozni, hogy ez a lehetőség csak a lomtalanítás 3 napján, május 23-24-25-én biztosított!

Lazók Zoltán polgármester

2016. május 11., 06:24