„A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém készen áll a bevetésre: csapatunk elsődleges célja a felsőházi rájátszás május hatodikán kezdődő elődöntőjében a győzelem, pályaelőnyünk kihasználása az Oroszlányi SE Lionssal szemben” – ez a közlemény jelent meg a hajraveszprem.hu szurkolói oldalán május 3-án.

Két fontos dolog nem jött be az elvárt célok közül: a győzelem és a pályaelőny kihasználása. Villámrajtot vettek az oroszlánok a mérkőzés elején, kőkeményen védekeztek, határozottak voltak a lepattanóknál, támadásban pedig pontosak, két perc után jöhetett is az első hazai időkérés 0-7-nél. Rendezte sorait a hazai gárda, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Mindkét oldalon a védekezés dominált, emiatt nagyon brusztos, fizikális játék alakult ki. Igazi férfias csata. Sőt, a hazaiak elkezdtek faulthatáron védekezni, sok volt a nyúlkálás, emiatt jött is pár eladott labda. Mikor ez az OSE szóvá tette, technikaival jutalmazták a sípmesterek.

A második negyed kezdetén, miután már 8-9 ember is beszállt a meccsbe, változott a játék képe, nem a vendégek javára. Aztán ahogyan fáradtak a hazaiak kulcsjátékosai, egyre többet reklamáltak, de a sporik következetesen ennek is elejét vették, ők is megkapták a maguk technikaiját. Egyre több könnyű gólt tudtak szerezni palánk alatt is az oroszlányiak, így öt pontos előnnyel térhettek pihenőre.

A szünet után sokáig stagnált az eredmény, mindkét csapat jól őrizte saját kosarát. Aztán megrázta magát az OSE, pillanatok alatt tíz ponttal elléptek. Ezt a hazaiak ismét nehezen viselték, tanácstalanok voltak támadásban, amit folyamatos reklamálással kommentáltak, így a játékvezetőknek is fel kellett lépni, kiosztottak gyors egymást követően két technikait.

Az utolsó negyedben minden mindegy alapon végső rohamot indítottak a veszprémiek, így apadni kezdett a különbség, de mielőtt nagyobb gond lehetett volna, a vendégek kétszer is betaláltak a triplavonalon túlról, lenyugtatva a kedélyeket. Rászolgált csapat a győzelemre, igazi férfias küzdelemben múlta felül a veszprémieket, 1:0 ide. Pénteken folytatás!

Vavra András: "Sikerült megtörnünk a hazaiak egész éves otthoni veretlenségét, igazi, férfias csatát vívott a két csapat. Úgy érzem, a döntő az volt, hogy ki tudtuk venni az erősségeiket, nem hagytuk egyénileg a komfortzónájukban mozogni a játékosokat, emiatt vért izzadtak minden pontért. Illetve, a hosszabb padunknak is köszönhetően, és hogy ki tudtuk használni a több edzésből adódó fizikai fölényünket, teljesen felőröltük őket. Hazai pályán is hasonló produkcióra lesz szükség, vagy még ennél is többre, hogy az elvett pályaelőnyt meg is tartsuk, ezzel megnyerve a párharcot. Nem lesz könnyű, minden torokra szükségünk lesz pénteken, hogy kivívjuk a döntőt. Mindent bele!"

  • HOYA-Pannon Egyetem Veszprém-OSE Lions 69-79 (15-17, 20-23, 14-22, 20-17)
  • Helyszín: Veszprém, 300 néző
  • Vezette: Farkas, Radnóti, Kovács
  • OSE: Wehner 22/6 , Bocsárdi 2, Vujovic 14, Kiss 16/3, Burai 2
  • Csere: Sonyák 10/6, Gorzsás - , Zrinyi 3/3, Ughy 2, Hadnagy 2, Tanács 6
  • Edző: Vavra András
  • Jók: Wehner, Vujovic, Kiss

Kar-Ma fotó

2016. május 09., 11:00