Talabér Beatrix, az OKSZÍK munkatársa köszöntötte csütörtök délután a város három nyugdíjas közösségének tagjait, illetve Szákszend és Kecskéd szépkorú lakóinak képviselőit a Bányász Klubban.

Az értelmiségi, az örökifjú és a szlovák klub, illetve a vendégek ismertették tevékenységüket, programjaikat, valamint versekkel, tánccal, dalokkal és egyéb produkciókkal szórakoztatták egymást, majd kötetlen ismerkedés, beszélgetés és táncdélután zárta a Civileké a Ház programsorozat csütörtöki eseményét.

Ami a rendezvényeket illeti, a hétvégére is jut bőven ezekből, hiszen péntek délután 17 órakor ruhabörze a főtéren, 17:30-tól a Kále Lulugyi és a Shadows Live Group koncertje várja az érdeklődőket a szabadtéri színpadon.

Szombaton reggel 9-kor kezdődik a polgármesteri hivatal előtt a 24 órás váltó, ugyanakkor kerül sor a Szent Flórián téren a tűzoltók koszorúzására, és Vérteskozmára is indul egy gyalogtúrás csapat.

Vasárnap reggel 9-kor az Oroszlányi Tekergők szervezésében három távon tekerhetnek a kerékpárosok, 15 órakor pedig reformételeket kóstolhatnak a művelődési központban a vendégek. Ezt követi a Civileké a Ház zárógálája, aminek keretében fellép többek között az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar. A pihenőnapi események része az Európa nap: 17- kor az Újhold és a Garabonciás Táncegyüttes tagjainak közös műsorával, 17:45-kor Jolly Jackers koncertjével, 19:30-kor a Buda Folk Band Zenekar műsorával.

2016. május 06., 08:36