Hír | Önkormányzat

Három látványos, nagyberuházás is a végéhez közeledik Oroszlányban, ami nem jelenti azt, hogy megálltak a további fejlesztések.

Megtörtént a 171,5 milliós energetikai korszerűsítés a Hamvas Béla Gimnáziumban, mind barátságosabb képet ölt a több mint egymilliárdos sportcsarnok bővítés, s nem utolsó sorban, célegyenesbe került az idei év egyik legnagyobb közérzetjavító projektje, a posta mögötti terület komplex rehabilitációja. A mintegy 200 millió forintba kerülő projekt tartalmazza az utak, parkolók, járdák megújítását, a közvilágítás és a csapadékvíz elvezetés modernizálását, új utcabútorok elhelyezését, és a zöldfelületek kialakítását.

A tavalyi előkészítési és alapozási munkák után jó ütemben épül a Bebusch új csarnoka, amelyhez új útcsatlakozás is kialakításra kerül. Megkezdődtek a Borg épülő új gyáregységének alapozási munkái, valamint a Borg Emmission melletti, átmeneti busz és teherautó várakozó hely kialakítása is folyamatban van az önkormányzat területén, aminek költségeit a gyár és az önkormányzat közösen fedezi.

A Wescast közelmúltbeli kérésének megvalósítása is megkezdődött, így járda épül közel 400 méter hosszban, és zajlik a buszöblök kialakítása.

2016. május 03., 06:57