Több tucat színvonalas program várja a következőhéten a város lakóit a XX. Civileké a Ház rendezvényein, amit szombaton délután nyitott meg Székely Antal, a Művelődési Oktatási és Sport Bizottság elnöke, aki külön is üdvözölte a partnertelepülés, a szlovákiai Vágsellye kiállítóit.

Már az első nap délutánján kézműves foglalkozásokkal, fotófülkével, játékszigettel csalogatták a családokat, és ekkor nyílt meg Huszárné Lovász Mariann "Csodálatos India" című fotókiállítása, valamint a 21 helyi civil szervezet életébe bepillantást nyújtó Civileké a Pást tárlat. A nyitógála fellépői között ott volt az Oroszlányi Bányász Népdalkör, a Bránicska Szlovák Gyermeknéptánc Együttes, a Kridlovka Szlovák Fúvós Együttes, a Ciril Táncstúdió, a HeMo Musical Stúdió és a HÉBÉ Alapfokú Művészeti Iskola együttese.

Vasárnap korareggel a várost bejáró Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar muzsikusai és a mazsorettek tartottak zenés-táncos ébresztőt, majd a délutáni majálison a gyermekprogramok mellett olyan produkcióknak tapsolhatott a közönség, mint a Csurgó Együttes koncertje, Deli Tímea és a Silhouette Balett előadása, s nem utolsó sorban Varga Miklós és Balázs Pali műsora.

A továbbiakban a hétfői egészségnapon vérnyomásmérés, vércukormérés, életmód tanácsadás, elsősegélynyújtási bemutató várja az érdeklődőket a művelődési központban, de lesz meditációs gyakorlat, csontritkulás ellenőrzés is, 17 órától pedig Lélekmelengető címmel Hozleiter Fanny "Mosolyka" előadására kerül sor a színházteremben.

Kedden a helyi sportegyesületek és sportszervezetek mutatkoznak be a szabadtéri színpadon a Mozdulj Oroszlány! nap keretében, szerdán pedig a szövőszakkör nyílt napja és Szily Nóra előadása következik a Szabadegyetem sorozat részeként.

Csütörtökön a megye nyugdíjas klubjainak küldöttei gyűlnek össze a Bányász Klubban hagyományos találkozójukra, pénteken pedig zenekarok szórakoztatják a szabadtéri színpadon a település lakóit és vendégeit. A szombat ismét a testmozgásé, amikor is Vérteskozmára vezet a túrázók útja.

A vasárnap programjában kerékpártúra, reformétel kóstoló és a zárógála szerepel, valamint az Európa Nap előadásai, koncertjei. A szabadtéri színpadon az Újhold és a Garabonciás Táncegyüttes tagjainak közös műsorát és a Jolly Jackers formációt tekintheti meg a közönség, végül a Buda Folk Band zenekar zárja a XX. Civileké a Ház eseményeinek sorát.

A részletes programot a város és az OKSZÍK weboldalán tekintheti meg!

2016. május 02., 06:59