Kéttucat napirendi pont várta kedden, hogy megvitassa a képviselő-testület, nem számítva azt a közel húszat, ami a két ülés közötti előterjesztésben szerepelt.

Utóbbiban olvasható, hogy a Mindszenti úti szennyvízvezeték gerinc végleges helyreállítási munkáinak és az útszakasz felújításának határidejét 2016. április 30-ában jelölték meg. Ez az időpont most 2016. október 31-re módosult. A késés egyik indoka, hogy a tavasz folyamán többször és hosszabb időszakra állandósult csapadékos időjárás és a hőmérsékleti viszonyok nem tették lehetővé az útépítési, aszfaltburkolat építési munkákat.

A továbbiakban többek között beszámoló hangzott el Oroszlány Város Önkormányzata 2015. évi költségvetésének végrehajtásáról, átfogó értékelés a helyi önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról, és megszülettek az Oroszlányi Bányászati Múzeum üzemeltetésével kapcsolatos önkormányzati döntések.

Kilencedik témaként került a döntéshozók elé a Városi Médiacentrum létrehozásával és üzemeltetésével kapcsolatos napirendi pont, amely megállapítja: A változatos formában, folyamatosan működő helyi televíziózás Oroszlányban több, mint három évtizedes múltra tekint vissza. A tanácsi, később önkormányzati intézményi feladatellátást a 90-es évek közepétől egy helyi vállalkozás, az ORITEL Kft. váltotta, mely kábeltelevíziós szolgáltatása mellett, javarészt önkormányzati finanszírozás mellett működteti a Városi Televíziót. 2011-től –ugyancsak az önkormányzat finanszírozásának köszönhetően- egy új szereplő, a Vértes TV is színre lépett a DIGI Tv. rendszerén nyújtott műsorával.

Az eddigi tapasztalatok, a működtetés alternatívái vizsgálata alapján, figyelembe véve más települések (pl. Sopron, Tatabánya) hasonló tárgyú döntéseit is, önkormányzati gazdasági társaság keretei között működtetett médiaszolgáltatás tűnt és tűnik a legoptimálisabb megoldásnak. Ennek megfelelően a Képviselő-testület 74/2016 (III.29.) számú határozatával a médiaszolgáltatások saját szervezeti keretek közötti működtetése feltételei kidolgozása előkészítéséért célzatosan a Létesítményeket Üzemeltető Nonprofit Kft. bízta meg.

Az eszközbeszerzés költségei közel 30 millió Ft+ÁFA, a stúdió kialakítása 11 millió Ft+ÁFA forrásigényt vetítenek elő.

Az ülés teljes anyagát a város weboldalán tekintheti meg!

2016. április 27., 06:49