Több mint egymilliárd ember vesz részt közel 200 országban a Föld Napja alkalmából rendezett programokon, amely ma már a világ legnagyobb környezeti eseménye.

Az első Föld Napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Oroszlány Barátainak Köre ebből az alkalomból hívta Majkra a környezetükért aggódó embereket szombaton.

Mivel 2016. „A hüvelyesek nemzetközi éve” az ezzel a címmel szervezett előadáson vehettek részt elsőként az érdeklődők, amit konzultáció és kvízjáték követett.

A szervezők – stílszerűen – húsmentes étekkel, bablevessel vendégelték meg a látogatókat, de természetesen a környezet sem maradt ki a programból, hiszen az ebédet követően kesztyűt húztak és zsákot vettek kézbe az önkéntesek, több mint százan, hogy összegyűjtsék a szemetet, az eldobált hulladékokat a majki műemlékegyüttes környéki erdőkben.

Magyarország egyébként az elsők között csatlakozott 1990-ben a világméretűvé vált mozgalomhoz, így idén már 26. alkalommal szervezték akcióikat a természetért, a környezetért aggódó honi polgárok.

2016. április 24., 11:28