A Bányászati Múzeumnál érintette városunkat szombaton a Hungaria Classic pontossági veteránautó-verseny, az Oldtimer Szuperkupa 2016-os szezonnyitó versenye és A.H.C. nemzetközi pontossági veteránautós versenysorozat 1. fordulója.

Az úgynevezett 1/100-as versenyek lényege, hogy egy adott túraútvonal speciálszakaszait előre megadott átlagsebességgel kell teljesíteni, így nem az autó teljesítményén, hanem kizárólag a sofőr ügyességén és a navigátor számításain múlik az eredmény.

Az egykori bányaüzem buszfordulójában kijelölt szakaszt is pontosan meghatározott idő alatt kellett megtenniük a versenyzőknek. A cseh és osztrák indulókkal nemzetközivé hízott az idei mezőny, amelyben a német, brit és olasz autógyártás fénykorából több ikonikus autó is részt vett. Az értékes klasszikusoknak számos nézője akadt.

A következő autós rendezvény városunkban a pusztavámi szakaszt használó MARB "Oroszlány Rallye" lesz, amely augusztus végén, a bányásznapi rendezvénysorozat nyitányaként kerül megrendezésre.

2016. április 24., 11:25