Legutóbb 2015 májusában számolt be és kapott mandátumot az Oroszlány Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság Köztestülete, amely csütörtökön tartotta ez évi közgyűlését és beszámolóját.

Mint az elhangzott, munkájukat továbbra is alapszabályzatuk betartásával, valamint a vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével végzik.

Az ülésen - amelyen részt vett Lazók Zoltán polgármester, köztestületi elnök és Papp Péter alelnök is - az elmúlt időszak munkájáról szólva Szabó Imre parancsnok elmondta: a tavalyi évben 71 tűzesethez és 84 műszaki mentéshez vonultak, s a város mellett Kecskéden, Pusztavámon, Dadon, Kömlődön, Környén és Bokodon is segítettek.

A lánglovagok a káresetek nagy részében önállóan látták el feladatukat, mindeközben szorosan együttműködtek a rendőrséggel, a mentőkkel, a szolgáltatókkal, valamint az ipari park területén működő vállalkozásokkal. Jelenleg 16 vonuló tűzoltóval látják el feladataikat, a betegállományok miatt kieső létszámot pedig önkéntesekkel, ingyenes és fizetett szolgálatokkal pótolják.

Működésüket közel hatmillió forinttal támogatta a település önkormányzata, de a Vértesi Erdő Zrt, a BorgWarner Turbo Systems Kft, az Oroszlányi Szolgáltató Zrt, valamint a Komárom-Esztergom Megye Katasztrófavédelméért Alapítvány segítségére is számíthatnak.

2016. április 24., 11:17