Hír | Önkormányzat

Oroszlány önkormányzata évek óta részt vesz az iskolatej programban, amelynek keretében a köznevelésben részt vevő általános iskolák 1-8. évfolyamára beiratkozott, illetve ennek megfelelő korosztályú középiskolás tanulói számára ingyenesen biztosít 2 dl iskolatejet, illetve egy-egy darab kiflit.

A közbeszerzési munkacsoport az iskolatej és kifli program folytatásának feltételeit ez év decemberéig biztosította – többek között ez a téma is napirenden lesz a városatyák keddi ülésén, amely még sok érdekességet tartogat.

A testület többek között megvitatja a Hamvas Béla Gimnázium és Szakképző Iskola intézményi átszervezéséről szóló előterjesztést, a Krajnyik Akác András Sportcsarnok Tao. támogatás keretében történő fejlesztésének első ütemét, a volt Béke Szálló és a Petőfi udvar 6-7. szám alatti épülettömb korszerűsítési lehetőségét, a köztéri kamerarendszer bővítését, illetve napirendre kerülnek a 2015. évben végzett belső ellenőrzési tevékenység főbb megállapításai, amelyek között ez is szerepel: A megvizsgált bizonylatok egy része nem felel meg az Áfa tv. 169. § f, bekezdés előírásának mivel a számlákon nincs feltüntetve az adag vagy darab a „Melegétel” megnevezés mellett, így a szigorú számadású bizonylatok hiányosak, törvényi előírások szerint nem állíthatók be könyvelésbe.

Az ellenőrzés azt a javaslatot tette a költségvetési szerv irányába, hogy a vonatkozó törvényi előírásokat tartsák be. A jövőben a bizonylatokat küldjék vissza javításra, amennyiben nem megoldható, ne kerüljenek kifizetésre, illetve lekönyvelésre a hiányos adatokat tartalmazó bizonylatok.

A teljes anyag a város weboldalán olvasható

2015. június 28., 11:07