A Márkushegyi Bányaüzemet, az ország utolsó mélyművelésű bányáját az idei évben bezárták. Oroszlány várossá válásában, a jelenlegi infrastruktúra és városkép kialakításában fontos szerepe volt a bányászatnak.

A Fénnyel Festők Fotóklubja a bányászhagyományok megőrzésében szerepet vállal egy portré sorozat elkészítésével, amelyben az egykori bányászok „arcukat adják”, kötődésüket fejezik ki a bánya, a bányászváros felé.

Az „Én is Bányász vagyok” címmel, szeptemberben nyíló kiállítás a megjelenő képekkel bemutatja, hogy a technológiai és gazdasági változások miatt megváltozik a város arculata, mégsem szabad elfelejtenünk „honnan jöttünk”. A tárlat elsődleges célja a köszönetnyilvánítás és tisztelgés a bánya volt dolgozói felé, valamint a fiatalok identitástudatának erősítése.

A szervezők várják a bánya volt dolgozóinak jelentkezését, akik örömmel és büszkén tekintenek vissza munkás éveikre, illetve hozzátartozóik jelentkezését, akik becsben tartják családtagjuk bányában eltöltött éveit!

A fotózásra július végéig szerdánként és péntekenként 15-17 óra között kerül sor előzetes egyeztetés alapján a Bányamúzeumban (Oroszlány-Majkpuszta, XX-as akna).

Előzetes regisztráció és időpont egyeztetés szükséges! Regisztrálni és jelentkezni lehet az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár információján a +36 (34) 361-056-os telefonszámon, Talabér Beatrixnál a +36 (20) 224-8221-es számon, illetve a talaberbeatrix89@gmail.com e-mail címen, valamint Juhász Attilánál a juhasza@fotography.hu e-mail elérhetőségen.

2015. június 23., 21:13