Oroszlány Barátainak Körét érte az a megtiszteltetés, hogy a július 10-13 között megrendezésre kerülő plochingeni Marquardtfesten egy magyar standdal képviselje a várost.

A partnertelepülés fesztiválszervezői kérésének megfelelően szürke-marha gulyást főz a csapat, szalámis szendvicsekkel és oroszlányi pálinkával kívánják a vendégeket, akik Licskó István agyagozó kézműves-foglalkozásain is részt vehetnek a fesztivál ideje alatt. Hosszas egyeztetést követően a Maquardtfest vendégeként két alkalommal koncertezik a Trapper Band is.

A közelmúltban Fátrai Márta, a kör vezetője személyes egyeztetésen vett részt Plochingenben, ahol Gert Kellert főszervezővel valamint Peter Raviollal, Oroszlány kitüntetettjével pontosították a programokat, a szállás és utazás részleteit. Ekkor keresték fel azt a lakótelepnek kijelölt területet, ahol bár még a házak csak papíron állnak, azonban már ki van jelölve az az utca, amely Oroszlány nevét fogja viselni, szép gesztust téve ezzel a magyar partnertelepülésnek.

2015. június 09., 07:31