Esztergomban hirdette meg kedden délelőtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség a Kerékpárosbarát település és Kerékpárosbarát munkahely 2016. pályázatot – adta hírül az MTI.

Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar kormány támogatja a kerékpározás elterjedését, a 2007 és 2013 közötti időszakban 850 kilométer kerékpárút épült, ebből 580 kilométert 2010 után építettek. A politikus ismertette, együttesen 750 kilométernyi szakasz építése van előkészítve, a tervek szerint 2020-ig mintegy 50 milliárd forintból újabb 1000-1500 kilométerrel bővülhet a magyarországi hálózat.

A kampányindító után a résztvevők látogatást tettek Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, független kerékpárgyárában, az esztergomi ipari parkban működő Neuzer Kft.-nél. Az eseményen Oroszlányt Németh Gábor alpolgármester képviselte, aki maga szenvedélyes kerékpáros, és kétkerekűre is pattant a program során.

Mint elmondta, a tervezett Oroszlány-Kecskéd-Környe-Tatabánya kerékpárút megvalósítása szempontjából kiemelten fontos, hogy a lehetőségek szerint minden szakmai rendezvényen és szervezetnél a város népszerűsítse és mutassa be a tervezett fejlesztést, ami megyei szinten is kiemelten támogatott.

2016. február 10., 10:05