Bár még nem érte el a válság előtti látogatottsági szintet, de az oroszlányi uszoda működése során a 2010-es évek legjobb éve volt 2015. – tájékoztatott Tassi József, a LÜN Kft. ügyvezetője.

Míg 2010-ben mintegy 36 ezer fizető vendéget regisztráltak, addig 2015-ben már 46 és félezer volt ez a szám, háromezerrel magasabb, mint a megelőző 2014-es évben. Ha ehhez hozzászámítjuk az iskolai, óvodai úszásoktatásra érkező gyereket és a gyógyúszókat, bizony több mint 65 ezer alkalommal vették igénybe a „Csobbanót”, ami így Oroszlány kiemelkedően leglátogatottabb sportlétesítménye.

A város a gyermekek egészséges életmódra nevelését, életkörülményeik javítását kiemelt feladatként kezeli. Ennek megfelelően az oroszlányi gyermekek iskolai és óvodai úszásoktatását, továbbá a járási gyógyúszást javarészt az önkormányzat finanszírozza.

Az uszoda bevételeinek 55%-át az önkormányzat által fizetett üzemeltetési díj adja (beleértve az iskolai, óvodai úszásoktatás és a gyógyúszás költségeit is), a saját bevételei pedig 45%-ot tesznek ki. A 45%-os saját bevételi arány egyébiránt uszodák esetében Magyarországon kimagaslóan jónak mondható – fogalmazott Tassi József.

2016. február 10., 07:31