Negyedik alkalommal szervezte meg az Oroszlány Barátainak Köre elnevezésű civil szervezet a Farsang Farka programsorozatot, amely első eseménye a disznóvágás volt vasárnap. Már kora reggel közel kéttucatnyian serénykedtek a sporttelepen, ahol Torma Lajos, aki egyébként a város képviselő-testületének tagja, most böllérként irányította a 160 kilós sertés feldolgozását.

A baráti kör és a szlovák nemzetiségi önkormányzat tagjai mellett a gimnázium diákjai is segítettek a disznótor elkészítésében, és az önkénteseket a délelőtt folyamán felkereste Lazók Zoltán polgármester is, aki unokájával érkezett.

A hagyományos sült vér elfogyasztása után kerültek kondérokba az orjaleves, a toros káposzta alapanyagai, miközben készült a hurka, kolbász és pecsenye, amelyekkel koradélután a civil közösség tagjai mellett a segítőket, támogatókat is megvendégelték a „Barátok”.

Fátrai Márta, a kör elnöke a továbbiakról szólva elmondta: hétfőn az asszonyfarsangra kerül sor, amire csak jelmezben lehet belépni, majd kedden a sorozat záróeseményére, a Varga Banda Társulat maszkos, fényzsonglőrös előadására várják este hat órára a főtérre Oroszlány lakóit, ahol elégetik a bajt, bút, bánatot, telet űző kiszebábot is.

2016. február 08., 06:39