2016-ban a város gazdálkodásának legfontosabb célkitűzései között szerepel az intézményhálózat, a városüzemeltetés működőképességének folyamatos, magas színvonalú megtartása, a város fejlődését elősegítő, elbírálás alatt álló vagy már megkezdett pályázatok eredményes menedzselése, új pályázatok további előkészítése és lebonyolítása a kiemelt gazdasági szereplőkkel, valamint az adóbevételek növelése érdekében szoros együttműködés a vállalkozásokkal.

A jövő biztonságos, minden igényt kielégítő működése érdekében meg kell találni az egyensúlyt a feladatok és az erőforrások között. Az idei évi költségvetés is szigorú, felelősségteljes, tudatos gazdálkodást igényel – áll többek között a költségvetési rendelettervezetben, amit kedden tárgyal a képviselő-testület.

Ami a fő számokat illeti, a grémium várhatóan 4,9 milliárd forintos bevétellel és 5,6 milliárdos kiadással, ezen belül 711 milliós felhalmozási hiánnyal állapítja meg a 2016-os költségvetést, aminek teljes anyaga és mellékletei megtekinthetők a város weboldalán.

2016. február 08., 06:34