Agresszívan kezdett a Vasas, az OSE pedig nem kellő fordulatszámon ment fel a pályára. Hamar kapták a faultokat, ami erősen rányomta a bélyegét az első negyedbeli védekezésre, gyakorlatilag tetszés szerint dobhatták a kosarakat.

Hasonlóan indult a második negyed is, bármilyen változtatásra volt válasza a budai alakulatnak, 14 pontos előny volt a "jutalmuk" a félidőre.

A második etapra sokat szigorodott a védekezés, 5 perc alatt 2 pontot engedélyeztek az oroszlányiak a hazaiaknak, de támadásban továbbra sem jött meg a ritmus.

Folyamatosan ment az adok-kapok a pályán. Többször is sikerült látótávolságon belülre kerülni, de ekkor mindig jött egy eladott labda, védekezésbeli figyelmetlenség, amit kivétel nélkül jól használt ki a Vasas.

Sajnos a rossz kezdésből adódó hátrányt tolták a fiúk végig, a félidei különbség megmaradt a végére is.

Vavra András: „Tudtuk, hogy a Vasasnak élet-halál ez a mérkőzés a négybe jutás szempontjából. Ők ennek megfelelően is játszottak az elejétől fogva, csúsztak-másztak egész meccsen, néha kosárlabdapályára nem igazán illő jeleneteket is produkálva, mi pedig szépen asszisztáltunk ehhez. Egyszerűen nem engedhetünk meg magunknak ilyen kezdést, rettenetesen puhák voltunk. Köszönjük a szurkolóink lelkes támogatását, nagy szükségünk lesz rájuk jövő pénteken is! A Bonyhád ellen javítunk!”

Vasas Akadémia - OSE Lions 76-62 (25-17, 23-17, 19-16, 9-12)
Helyszín: Vasas Sportcentrum, Budapest
Vezette: Gelencsér, Bagi, Mintál
OSE: Wehner 1, Tanács 16/3, Vujovic 16, Kiss 6, Burai 3,
Csere: Hadnagy 2, Gorzsás 6, Ughy 1, Bocsárdi -, Zrínyi 2, Sonyák 9/6
Edző: Vavra András

Kar-Ma-Photo

2016. február 08., 06:24